Britanci zaskrbljeni: kaj se dogaja s kraljico Elizabeto II.?

Magazin 14. Nov 202110:50 > 15. Nov 2021 20:58 1 komentar
Kraljica Elizabeta II.
PROFIMEDIA

Britanska kraljica Elizabeta II. se ne bo udeležila spominske slovesnosti v spomin žrtvam obeh svetovnih vojn v Cenotaphu, ker si je poškodovala hrbet. Iz Buckinghamske palače so medtem že sporočili, da je kraljica razočarana, ker bo dogodek zamudila.

Pred tem so sicer iz Buckinghamske palače zatrdili, da je kraljica Elizabeta II. trdno odločena, da bo na slovesnosti prisotna, poroča BBC. Britanci namreč drugo nedeljo v mesecu novembru obeležujejo t. i. Remembrance Sunday (Spominska nedelja, op.a.). Gre za dan, ko na Otoku beležijo spominsko slovesnost za prispevek vojaških in civilnih vojakov ter žensk v dveh svetovnih vojnah in kasnejših konfliktih.

Britansko kraljico zadnje čase pestijo zdravstvene težave, zaradi česar je bila primorana odpovedati več obiskov in javnih nastopov. 95-letnica je konec oktobra zaradi slabega počutja noč preživela v bolnišnici, zdravniki pa so jih svetovali dva tedna počitka.

Zaskrbljene Britance je moral pomiriti celo premier Boris Johnson, ki je dejal, da je kraljica v zelo dobri formi. “Upoštevati mora nasvete zdravnikov in si se odpočiti, kar je po mojem mnenju pomembno. Mislim, da ji celotna država želi vse dobro, ” je še dodal.

Kraljica bi se zatem morala udeležiti mednarodne podnebne konference COP26 v Glasgowu, vendar se je po priporočilu zdravnikov odločila, da v Glasgow ne bo odpotovala in je javnost nagovorila preko videopovezave. 

Zavrnila nagrado za starejše

Elizabeta II. je pred časom zavrnila hudomušno nagrado za starejše, ki jo podeljuje britanska revija The Oldie, ker pri 95 letih še ne izpolnjuje kriterijev za to nagrado. “Njeno veličanstvo verjamejo, da je človek star toliko, kot se počuti,” so reviji sporočili iz kraljičine palače.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje