Slovenski biser med 10 najboljšimi destinacijami: “Kot iz knjige pravljic”

Potovanja 30. Avg 202310:40 8 komentarjev
Bled, grad, blejski grad, Blejsko jezero
Blejski grad (PROFIMEDIA)

"Kot iz knjige pravljic," je Blejsko jezero imenoval popotniški blog in ga uvrstil med deset najprimernejših evropskih destinacij jeseni za družine.

The Points Guy, blog z uporabnimi novicami za popotnike, ustvarjajo pa ga svetovni popotniki, je sestavil seznam destinacij v Evropi, ki bodo to jesen primerne za družine.

Na seznamu so se recimo znašli Toskana in Apulija (Italija), Škotsko višavje (Združeno kraljestvo), Transilvanija (Romunija), Budimpešta (Madžarska), Köbenhavn (Danska), Črni gozd (Nemčija), Zürich (Švica), Lake District (Združeno kraljestvo), pa tudi Blejsko jezero, za katerega so napisali, da je še posebej očarljivo v jesenskem času, in ga uvrstili na tretje mesto (za Toskano in Črnim gozdom).

Blejsko jezero, Bled, jesen
PROFIMEDIA

“Predstavljajte si že tako slikovito jezero, skupaj z očarljivo otoško cerkvijo in veličastnim srednjeveškim gradom, ki sredi živahnega jesenskega listja dobi še bolj čaroben sijaj. Družine lahko skočijo na tradicionalni leseni čoln, imenovan pletna, s katerim čolnar z nežnim veslanjem po mirnih vodah doseže otok. Kot iz knjige pravljic,” so zapisali na blogu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje