Smeti na znani jadranski plaži: “Grozljiva nekultura”

Potovanja 21. Jul 202309:52 1 komentar
smeti, plaža, Sutomore, Črna gora
INSTAGRAM@Podgoricki_vremeplov

Na Instagramu je uporabnike razburil posnetek s priljubljene plaže v kraju Sutomore v Črni gori, ki prikazuje kup smeti na plaži, nedaleč stran pa kopalce.

“Na plaži v kraju Sutomore ljudje odmetavajo smeti, kjerkoli lahko, grozljiva nekultura,” je zapisano ob objavi posnetka na Instagramovem profilu Podgorički vremeplov.

Posnetek prikazuje kup smeti, nedaleč od prvih kopalcev. Kot poroča N1 Zagreb, se je ob posnetku razvnela žolčna razprava, v kateri komentatorji ugotavljajo, kdo je kriv za nastalo stanje. Je težava, ker na plaži ni smetnjakov, ali so krivi ljudje, ki smeti preprosto puščajo na plaži, namesto da bi jih odnesli in odvrgli drugod?

“To ni divje odlagališče, ampak način, kako se znebiti smeti zaradi pomanjkanja zabojnikov,” piše en komentator. “Smeti ne mečejo kamorkoli, ampak, kot vidiš, na kup. Če bi bil tu postavljen smetnjak, bi bile smeti v njem. Tako da niso krivi ljudje, ampak da nihče ne skrbi za plažo,” opravičuje stanje drugi.

“Ne gre za nekulturo, grozno pa je to, da so smetnjaki postavljeni na vsakih 100 metrov, smeti pa je 50-krat več,” dodaja še en komentator. “Žaljenje je nepotrebno. Splošna kultura nalaga, da smeti, ki si jih ustvaril, pobereš in odneseš ter odvržeš v primeren smetnjak, ne pa da jih puščaš na plaži! Sem se bo treba vrniti tudi jutri, gospodje pa pričakujejo, kot da je to njihova božja pravica, da je nekdo dolžan čistiti za njimi! Temu se pravi osnovna kultura!” pa se je razsrdil eden od uporabnikov.

Kot še piše N1 Zagreb, se je razprava ob posnetku močno razvnela, vanjo pa so se vključili tako domačini kot turisti. Ob tem je komentatorje posnetka razburilo tudi, da ljudje ob kupu smeti sedijo popolnoma brezbrižno. Pred dnevi smo sicer poročali o akciji štirih Slovenk, ki so prostovoljno očistile onesnaženo plažo na Pagu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.