Skrivnostni hribčki “pašte”. Kdo jih je odvrgel in zakaj?

Magazin 07. Maj 202306:07 1 komentar
testenine, pašta
FACEBOOK/Nina Jochnowitz

Mnogi se sprašujejo, kdo je na obrežje potoka odvrgel skoraj pol tone kuhanih testenin. Je bil to gospod Al Dente?

Old Bridge, majhno ameriško mestece iz zvezne države New Jersey, ki sicer spada pod širše mestno območje New Yorka, je te dni postalo internetna senzacija.

K temu so pripomogle fotografije kupov testenin, ki jih je na spletu objavila okoljska aktivistka Nina Jochnowitz. Potem ko je pred leti neuspešno kandidirala za mestno svetnico, so se nanjo začeli obračati sokrajani, ki so vedeli, da se ukvarja s problematiko okolja. Tako ji je neka sokrajanka pred dnevi poslala kratko sporočilo: “Ob potoku je na tone pašte”.

Nina je sedla v avto in se odpeljala preverit, za kaj gre. In res je na obrežju potoka ob hiši našla kupe špagetov, makaronov, rezancev in druge vrste testenin. “Spomnila sem se na verz iz otroške pesmi, ki poje o špagetih, prekritih s sirom,” je povedala za časnik Philadelphia Inquirer.

O najdbi je obvestila lokalne svetnike, fotografije pa objavila na svojem Facebook profilu. Od tam so kmalu našle pot na stran Reddit in družabna omrežja ter postale viralne, opremljene s šalami, dovtipi in besednimi igrami.

V domačem kraju pa je več kot pol tone odvrženih kuhanih testenin še vedno vir ugibanj o tem, kdo jih je tja odvrgel in zakaj. Iskanje odgovora na ti vprašanji je verjetno “misija nemogoče” ali “Mission Impastable”, kot se je z besedno igro pošalil neki uporabnik Facebooka. Kdo ve, mogoče pa je za vse kriv gospod Al Dente.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje