Za 70 let dobil 7 kvadratnih metrov bureka: “Slovenci so ga v trenutku pojedli”

Magazin 11. Maj 202311:03 2 komentarja
Dragan Matošević
YOUTUBE/zajem zaslona

"Oh, Slovenci so ga v trenutku pojedli," je o svojem nenavadnem darilu povedal Dragan. Za 80. rojstni dan napoveduje še večjega.

Dragan Matošević v Sloveniji živi že več kot pol stoletja.

Mnoge Slovence je navdušil za svojo domovino Bosno in Hercegovino, zato je nekakšen promotor BiH v Sloveniji, piše N1 Sarajevo. Kljub vsemu se Dragan najbolje počuti, ko obišče rodno vas Pokrajčići v osrednji Bosni. Tam ga kličejo Daduna in tam si je poleg družinske zgradil še svojo hišo. “Slovenija je zelo lepa, ampak tukaj je vseeno moj dom. Takoj ko pridem v Bosno, se počutim pet let mlajšega,” je dejal Dragan. Za Bosno je navdušil tudi življenjsko sopotnico, Slovenko. “Še preden rečem, da bi šla v Bosno, me že sprašuje, kdaj greva,” je povedal Dragan.

Ko je Dragan praznoval 70. rojstni dan, mu je prijateljica iz Slovenije z možem pripravila presenečenje. Za darilo je dobil 7 kvadratnih metrov sirnice in pite z mesom. Slovenci bi temu rekli sirov in mesni burek, ker običajno razlike med sicer zelo podobnima pito in burekom ne poznamo (če ne veste, kakšna je razlika, si to lahko preberete tukaj).

Prijateljica je pite naredila, njen mož pa jih je pekel. Ali so pito lahko pojedli? “Oh, Slovenci so jo v trenutku pojedli, medtem ko je veliko mesa ostalo,” je povedal Dragan. “Naslednjič, za osemdeseti rojstni dan, bomo naredili še večjo,” se je pošalil, “takrat bomo naredili takšno, veliko 20 kvadratov,” je še povedal.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje