Zaradi prehitre vožnje avto prevrnilo, sopotnik umrl

Črna kronika 22. Maj 202107:15 > 26. Jul 2021 16:13
Policijski avto
Srdjan Živulovič/BOBO

Zaradi prehitre vožnje je avtomobil v preglednem ovinku prevrnilo na streho. Voznik in sopotnica sta se uspela rešiti. Sopotnik na zadnjem sedežu pa je na kraju prometne nesreče podlegel poškodbam.

Črno kroniko znova polnijo prometne nesreče. V naselju Gaj v občini Slovenska Bistrica se je ob 0.23 zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. 33-letni voznik avta, ki je vozil iz smeri Prešernove ulice proti Župančičevi ulici, je zaradi prevelike hitrosti izgubil nadzor nad avtomobilom. V vozilu sta bila še dva sopotnika, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Voznik je v samem začetku desnega preglednega ovinka zapeljal naravnost preko travne nabrežine, kjer je z levim čelnim delom vozila trčil v obcestni jarek. Avto je dvignilo v zrak, začel se je obračati, nato pa je s

čelnim delom trčil v zemljo na njivi. Avtomobil je nato obrnilo, obstal je na strehi, obrnjen v nasprotni smeri vožnje.

Voznik in 37-letna sopotnica sta se iz obrnjenega avtomobila uspela rešiti. 34-letni sopotnik na zadnjem sedežu pa je ostal ukleščen v vozilu. Kljub hitremu posredovanju gasilcev in reševalcev, je bila zdravniška pomoč prepozna. Sopotnik je na kraju podlegel poškodbam.

Policisti so med postopkom ugotovili, da je voznik vozil vinjen. Napihal je 0,84 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, so zapisali.

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila tudi dežurna preiskovalna sodnica in dežurni državni tožilec. Preiskovalna sodnica je na kraju za pokojnega odredila sodno obdukcijo in izvedenski pregled vozila. Po vseh zbranih obvestilih in dokazih bodo policisti 33-letnega voznika kazensko ovadili na mariborsko okrožno državno tožilstvo.