Nesreča z smrtnim izidom: 50-letni voznik zdrsel po brežini in trčil ob drevo

Črna kronika 06. Feb 202210:16 > 11:20
policija
Žiga Živulovič jr./BOBO

V petek se je na območju pri Bujah zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 50-letni voznik dvoosne cisterne, ki je prevažala plin. Ta je med vožnjo izgubil oblast nad tovornim vozilom in zdrsnil po brežini približno sedem metrov, kjer je trčil ob drevo. Okoliščine in potek nesreče policisti še ugotavljajo.

Prometna nesreča se je zgodila na cesti Divača – Ribnica, pri Bujah (Vremski Britof). 50-letnik voznik iz Pivke je iz neznanega razloga izgubil oblast nad tovornim vozilom — dvoosno cisterno, ki se je prevrnila na desni bok in nato zdrsela izven cestišča, navzdol po brežini še približno sedem metrov, kjer je vozilo trčilo ob drevo. Policisti, gasilci in reševalci, ki so prvi posredovali na kraju, so ugotovili, da je voznik zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Zaradi reševanja in odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila cesta zaprta vse do včeraj do popoldanskih ur. Kot so sporočili s Policijske uprave Koper, je bilo reševanje zapleteno in nevarno, saj je cisterna prevažala plin, ki ga je bilo treba pred ogledom in dvigom tovornega vozila odstraniti oziroma prečrpati v drugo cisterno.

Točne okoliščine in potek prometne nesreče policisti še ugotavljajo, za preminulega voznika pa je bila odrejena obdukcija.