V trčenju vlaka in avtomobila umrla ena oseba

Črna kronika 03. Feb 202210:36 > 13:35 0 komentarjev
Vlak
Foto: Srdjan Živulović/BOBO

V Stegnah v Ljubljani je vlak trčil v osebno vozilo, ki je prečkalo železniški prehod. Po do zdaj znanih podatkih je 82-letnica v avtomobilu umrla. V sredo pa je vlak pri Tivoliju zbil 63-letnika, ki je huje poškodovan, a ni v smrtni nevarnosti.

Zjutraj okoli 9. ure je na ulici Jožeta Jame v Ljubljani pri prečkanju železniškega prehoda vlak trčil v osebno vozilo. Kot so sporočili s PU Ljubljana, je 82-letna voznica pripeljala do prehoda, tam obvozila dve osebni vozili, ki sta že stali pred spuščenimi zapornicami in zapeljala mimo njih, tik preden je pripeljal tovorni vlak.

Policisti same okoliščine nesreče še preiskujejo in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Včeraj pa je pri železniškem postajališču Ljubljana Tivoli vlak zadel 63-letnega moškega. Moški je prečkal železniške tire zunaj prehoda, ko je pripeljal vlak. Strojevodja je zaviral, ampak je na ozkem delu proge pešca vseeno oplazil.

63-letnik se je huje poškodoval, njegovo življenje pa ni ogroženo, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Moškega so odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, kjer je ostal na zdravljenju.

Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma ogrožanja posebnih vrst javnega prometa. O vseh okoliščinah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo, so še sporočili s policije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!