Po novembrski nesreči na Krasu umrl 62-letni voznik

Policija
PROFIMEDIA

V šempetrski bolnišnici je v ponedeljek umrl 62-letni voznik avtomobila, ki je bil 26. novembra udeležen v prometni nesreči izven naselja Kostanjevica na Krasu. Ta se je zgodila zaradi neprilagojene hitrosti, udeleženec pa je bil le en, so danes sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Voznik je med vožnjo zaradi neprilagojene hitrosti na mokrem in spolzkem ovinku izgubil oblast nad avtomobilom. Z vozilom ga je zaneslo preko levega smernega vozišča, kjer je trčil v skalnato brežino. Po trčenju je vozilo odbilo nazaj na vozišče, kjer je obstalo na sredini vozišča na desnem boku, so pojasnili.

Reševalci Zdravstvenega doma Nova Gorica so moškemu nudili prvo pomoč, nato pa ga odpeljali v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Policistom in reševalcem so na kraju nesreče ustrezno pomoč nudili tudi novogoriški poklicni gasilci. Moški je v ponedeljek zaradi posledic nesreče umrl, so dodali. Policija je o dogodku obvestila tudi preiskovalnega sodnika in tožilstvo v Novi Gorici. Policisti so tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.