Policija aretirala več deset osumljenih članov sicilijanske mafije

Črna kronika 22. Feb 202215:04 0 komentarjev
Italijanska policija
Foto: PROFIMEDIA

Italijanska policija je na otoku Sicilija in v Kalabriji na koncu italijanskega škornja aretirala več deset domnevnih članov mafije.

V operaciji, ki je potekala zgodaj zjutraj, je bilo skupaj zajetih 86 ljudi, od tega 53 pridržanih, so danes sporočili karabinjerji v pristaniškem mestu Messina na vzhodu Sicilije.

Italijansko tožilstvo od leta 2018 preiskuje mafijsko družino iz občine Barcellona Pozzo di Gotto blizu Messine. Člani mafije so osumljeni, da so se infiltrirali v lokalno trgovanje s sadjem in zelenjavo ter v svoje kriminalne dejavnosti vključili trgovine in nočne klube.

Sodstvo osumljence med drugim obtožuje izsiljevanja, trgovine z mamili, korupcije pri glasovanju na volitvah, zvodništva in nezakonitega posedovanja orožja. Obtoženi so tudi sodelovanja z mafijo, kaznivega dejanja, ki je bilo uvedeno v začetku osemdesetih let prejšnjega stoletja, saj so bili do takrat zakoni proti mafiji v Italiji pogosto neučinkoviti. Vsakdo, ki je del skupine, ki na primer z ustrahovanjem izvaja kazniva dejanja in sili ljudi, da molčijo, lahko gre v zapor za do šest let.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!