Streljanje v Kopru: “Oče ni z ničimer nakazal, kaj bi lahko storil ob slovesu”

Črna kronika 30. Maj 202212:48 > 14:43

V Kopru je v nedeljo 79-letni oče najprej ustrelil hčer in nato še sebe. Hči je ranjena, oče pa je umrl v bolnišnici. Strel je sprožil, ko sta se hči in njen partner poslavljala od njega. Motiv ostaja neznan, pred dogodkom se niso prepirali, prav tako ni bilo nasilja, je pojasnila policija.

V nedeljo popoldne so v Kopru odjeknili streli. Občan, ki je v stanovanjskem bloku na Krožni cesti slišal dva strela, je poklical policijo, temu je sledilo več klicev. Policisti so na kraju našli dve poškodovani osebi in strelno orožje.

Šlo je za 28-letno Slovenko, ki živi v Švici, in njenega 79-letnega očeta, ki je živel v tem bloku. Pred dogodkom je 28-letnica s partnerjem nekaj dni bivala pri očetu, je pojasnil vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Koper Primož Ogrinc. Pred streljanjem so se poslavljali, 28-letnica in njen partner sta se s prtljago odpravljala iz bloka. Partner je prtljago zlagal v dvigalo, 28-letnica pa je pridržala vrata dvigala.

V tistem trenutku je 79-letnik sprožil prvi strel, ustrelil je hčerko in jo pri tem ranil v lice. Hčerka je spustila vrata dvigala, v katerem je bil njen partner, dvigalo pa se je odpeljalo v pritličje. V tem času je 79-letnik ustrelil sebe. Za strel je oče uporabil pištolo manjšega kalibra, dovoljenja za orožje pa ni imel.

Hčerin partner je strele samo slišal. Ko se je dvigalo ustavilo v pritličju, je po stopnicah stekel nazaj, na poti pa je srečal partnerico.

Očeta so reševalci nemudoma odpeljali v izolsko bolnišnico, kjer je zaradi strelnih poškodb umrl. 28-letnica je ranjena, njeno stanje je v tem trenutku stabilno, zdravi pa se v ljubljanskem univerzitetnem kliničnem centru. Policija z njo na kraju dogodka ni govorila, stik je vzpostavila kasneje, je povedal Ogrinc.

Zastava_blok
N1

Družine policija doslej še ni obravnavala. “Živeli so v Švici, oče se je pred kratkim vrnil v Koper. Hči je živela v Švici, občasno pa v Bosni in Hercegovini,” je rekel Ogrinc. Pred dogodkom sosedje niso slišali nobenega prepira. “Ni bilo kršitve javnega reda in miru ali nasilja,” je rekel Ogrinc in dodal, da motiv policistom ni znan. “Oče ni z ničimer nakazal, kaj bi lahko storil ob slovesu. Dejanje je bilo nenadno in očitno v nekem vzgibu,” je dejal.

Ker je storilec po dejanju umrl, bo policija na koprsko okrožno državno tožilstvo podala poročilo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.