Policist po nesreči zapustil bolnišnico in se naslednji dan sam javil policiji

Črna kronika 03. Maj 202209:11 > 09:26
Prometna nesreča
PGD Slovenska Bistrica/FACEBOOK

V soboto zvečer sta na avtocesti A1 iz Slovenske Bistrice proti Tepanju trčili osebni vozili. Pri tem so se poškodovali trije ljudje, ena oseba je umrla. Povzročitelj nesreče, šlo naj bi za 49-letnega policista, naj bi po tem, ko so ga oskrbeli, bolnišnico zapustil, poroča Večer. Policija naj bi to razumela kot pobeg.

Po do zdaj znanih informacijah je 49-letnik z osebnim avtomobilom, v katerem sta bila še dva potnika, peljal proti Tepanju. Ko je zapeljal s prehitevalnega prometnega pasu na desni avtomobilski pas, je trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozil 44-letni državljan Romunije. Vozilo 44-letnika je odbilo prek prometnega pasu za počasna vozila, pri tem se je zaletel v betonsko varnostno ograjo in padel iz vozila. Državljan Romunije se je v nesreči tako hudo poškodoval, da je na kraju umrl.

Večer je poročal, da se je v nesreči huje poškodoval tudi 49-letni povzročitelj nesreče, prav tako je huje poškodovan 38-letni potnik v njegovem vozilu, 41-letnik pa naj bi se lažje poškodoval. Kot navajajo, so gasilci poročali, da so 41-letnika našli na nasprotnem voznem pasu in da je bil v šoku. Viri iz policije pa trdijo, da je skušal 41-letnik pobegniti s kraja nesreče.

Policija ni razkrila, kdo je 49-letni povzročitelj nesreče, po poročanju medija pa bi se lahko sklepalo, da gre za policista, ker je ogled nesreče prevzel posebni oddelek specializiranega tožilstva, ki se ukvarja s preiskovanjem in pregonom uradnih oseb s posebnimi pooblastili.

Večer tudi piše, da so poškodovane prepeljali v mariborski klinični center in Splošno bolnišnico Celje. V Celje so prepeljali tudi 49-letnega povzročitelja. Ko je osebje poskrbelo zanj, je bolnišnico zapustil, ne da bi počakal na preiskovalce, ki so osumljenega nameravali zaslišati, je Večer izvedel neuradno. Po pisanju medija je policija to razumela kot pobeg, zato so ga začeli iskati. Policist se je nato sam javil policiji.