Sum umora na Goriškem preiskujejo tudi italijanski varnosti organi

Črna kronika 14. Jan 202214:47 > 14:58 0 komentarjev
PU Nova Gorica
PU Nova Gorica

Novogoriški kriminalisti še vedno preiskujejo sum kaznivega dejanja umora na Goriškem. V torek ob pol osmi uri zjutraj so bili namreč s strani občana obveščeni o najdbi moškega, ki ni kazal znakov življenja. Kot so kasneje ugotovili, je truplo pripadalo 26-letnemu državljanu Slovenije, prve ugotovitve sodne obdukcije pa so pokazale, da je šlo za nasilno smrt.

Kriminalisti Policijske uprave (PU) Nova Gorica še vedno preiskujejo umor 26-letnega slovenskega državljana, ki so ga v torek zjutraj našli ob slovensko-italijanski državni meji v Novi Gorici.

Dogajanja usodne noči s ponedeljka na torek policisti še niso razjasnili, prav tako ostaja še neznan motiv za umor 26-letnega domačina na Goriškem. V preiskavi so poleg vseh kriminalistično-tehničnih ukrepov ter dejanj uporabili tudi policijski dron, sodeloval je tudi vodnik s službenima psom za iskanje bioloških sledi, je v današnji izjavi povedal vodja sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica Marino Pangos.

Sočasno so bili o najdbi trupla 26-letnika obveščeni tudi italijanski varnostni organi, ki pri preiskavi vseskozi intenzivno sodelujejo s slovensko policijo in izvajajo podobne naloge tudi na njihovem območju.

PU Nova Gorica
PU Nova Gorica

Letos obravnavali poskus uboja in umor

Drugih podrobnosti zaradi interesa preiskave na PU Nova Gorica zaenkrat ne razkrivajo.

V letu 2020 so na območju PU Nova Gorica obravnavali štiri poskuse uboja in en umor, v letu 2021 pa so obravnavali dva poskusa uboja in en umor. V letošnjem letu so doslej obravnavali že poskus uboja na Tolminskem in kaznivo dejanje umora, ki ga še preiskujejo.

Pangos je povedal še, da so vsa kazniva dejanja poskusov uboja in umore uspešno preiskali.

PU  Nova Gorica
PU Nova Gorica

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!