Tragedija v Srbiji: dva mrtva prebežnika, 20 ranjenih

Črna kronika 14. Nov 202115:06 > 16:15
Policijske luči
PROFIMEDIA

V soboto pozno zvečer se je v srbskem mestu Pirot zgodila prometna nesreča kombija, ki je prevažal prebežnike. V nesreči sta dve osebi umrli, 20 ljudi je ranjenih.

V prometni nesreči, ki se je včeraj zgodila v mestu Pirot, se je prevrnil kombi, ki je prevažal prebežnike. Policija je že prijela 39-letnega voznika iz Beograda, ki je osumljen kaznivih dejanj povzročanja nevarnosti v javnem prometu, nedovoljenega prehoda državne meje in tihotapljenja prebežnikov, so sporočili s tamkajšnje policijske uprave.

Po poročanju srbske N1 je med bežanjem pred policijsko kontrolo kombi z neprilagojeno hitrostjo trčil v nivojski prehod, vozilo pa se je ob tem prevrnilo. V vozilu beograjskih registrskih tablic je bilo 22 oseb, za katere se je izkazalo, da so prebežniki. Dva migranta sta v nesreči umrla, ostalih 20 je ranjenih, od tega štirje huje.

Namestnik Splošne bolnišnice v Pirotu Nebojša Jovanović je povedal, da so med poškodovanimi en srbski državljan in 19 tujcev, večinoma gre za mladoletne osebe. “Na oddelek za ortopedijo sta bila sprejeta dva prebežnika, eden z zlomom vratnega, drugi z zlomom ledvenega vretenca.” Enega prebežnika so zaradi notranjih krvavitev, poškodb medenice in obeh zapestij poslali na zdravljenje v niški klinični center. Ostale prebežnike so oskrbeli v tamkajšnjem urgentnem centru.

Okoliščine prometne nesreče policija še ugotavlja, osumljenca so pridržali in ga bodo v roku 48 ur s kazensko ovadbo predali tožilstvu.