Uspešna reševalna akcija: policija našla pogrešano 45-letnico

Reševanje
PU Kranj

Policija je danes uspešno izvedla reševalno akcijo 45-letnice, ki je bila pogrešana od včeraj popoldne. Planinka, ki je med spuščanjem po ferati zdrsnila in po padcu poškodovana obležala v tolmunu v vpadnici ferate, je bila brez opreme.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, so danes uspešno rešili od včeraj pogrešano 45-letnico. Kot so pojasnili, jo je v iskalni akciji s pomočjo termovizije v tolmunu ferate Jerman v Gozd Martuljku živo našla posadka policijskega helikopterja. Gorski reševalci so jo zatem z vrvno tehniko dvignili na vrh ferate, od tam pa jo je vojaški helikopter odpeljal v zdravstveno ustanovo. V iskalni akciji so sodelovali kranjskogorski gorski reševalci in gorska policijska enota z ekipo policistov iz Policijske postaje Kranjska Gora.

“Ženska je med spuščanjem po ferati zdrsnila in po padcu poškodovana obležala v tolmunu v vpadnici ferate. Bila je povsem brez opreme za tovrstni plezalni objekt. Tudi sicer so ferate namenjene vzpenjanju in ne sestopanju. Če bi 45-letnica ta del, kjer je zdrsnila, premagala, bi jo čakal še težji del, in kot kaže, bi bilo reševanje potrebno v vsakem primeru. Ljudje naj se ne takih podvigov ne lotevajo tako neresno in nepripravljeni, ker s tem tvegajo svoje življenje,” so ob tem še dodali na policiji.

Reševanje Reševanje
PU KRANJ
reševanje reševanje
PU Kranj
reševanje reševanje
PU Kranj
reševanje reševanje
PU Kranj
Reševanje Reševanje
PU Kranj