V Ljubljani v trčenju kombija, ki naj bi vozil prebežnike, umrla ena oseba

Črna kronika 19. Dec 202122:36 > 22:44
policija
Žiga Živulovič jr./BOBO

V Ljubljani se je zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Voznik, ki ni ustavljal na znake policistov, se je zaletel v semafor na Trgu mladinskih delovnih brigad. Umrl je eden izmed potnikov, po prvih informacijah policije gre za prebežnika. Policisti so vozniku, državljanu Kosova, odvzeli prostost, so zapisali na Policijski upravi Ljubljana.

Po prvih podatkih so policisti na primorski avtocesti sledili kombiju, ki na znake policistov ni ustavljal. Voznik je nato zapeljal v Ljubljano, vozil je po Tržaški cesti, so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.

Na Trgu mladinskih delovnih brigad je voznik trčil v semafor. V nesreči je umrl eden izmed potnikov v kombiju. V vozilu je bilo poleg voznika še pest oseb, po prvih informacijah gre za prebežnike, ki so nelegalno prestopili mejo, so sporočili s policije. Identiteta potnikov še ni potrjena. Po prvih informacijah je kombi vozil državljan Kosova, policisti so mu odvzeli prostost, dodajajo.

Križišče Bleiweisove in Tržaške ceste je zaprto. Obvoz je urejen.

Okoliščine prometne nesreče policisti še ugotavljajo, zbiranje dokazov še poteka. Ogleda kraja nesreče se bosta udeležila pristojna državna tožilec in preiskovalni sodnik. Več informacij bo predvidoma znanih jutri, so sporočili.