V pešca trčila dva avtomobila, poškodbam podlegel na kraju nesreče

policija
Žiga Živulovič jr./BOBO

V prometni nesreči v Podskrajniku je danes umrl 53-letni pešec. Vanj je najprej trčil voznik, ki je pešcu odvzel prednost. Nato pa je v pešca trčil še voznik, ki je vozil v nasprotno smer. Pešec je poškodbam podlegel na kraju nesreče.

Policisti so danes malo pred 18. uro obravnavali hudo prometno nesrečo v Podskrajniku. 51-letni voznik avtomobila, ki je vozil iz smeri Cerknice proti Uncu, je odvzel prednost 53-letnemu pešcu na prehodu za pešce in trčil vanj. Pešca je po trčenju odbilo naprej v smeri vožnje voznika osebnega vozila. Padel je na nasprotno smerno vozišče, kjer ga je vanj trčil še 52-letni voznik avta, ki je pripeljal iz smeri Unca. Pešec se je v nesreči hudo poškodoval in umrl na kraju nesreče, so sporočili iz ljubljanske policijske uprave.

Nobeden izmed voznikov ni vozil pod vplivom alkohola.

Kraj nesreče sta si ogledala preiskovalna sodnica in tožilka. Policisti preiskavo nadaljujejo, obvestila zbirajo v smeri suma kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. O ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.