Policisti iščejo voznika, ki je povzročil hudo nesrečo, nato pa pobegnil

Črna kronika 12. Mar 202209:19 > 10:03
Nesreča Ajdovščina
Policijska uprava Nova Gorica (FOTOGRAFIJA JE SIMBOLIČNA)

V prometni nesreči na štajerski avtocesti je umrla ena oseba, deset pa se jih je v nesreči poškodovalo. Voznik, ki je v tovornem delu kombiniranega vozila prevažal prebežnike, ki so nezakonito prestopili mejo, je po nesreči peš pobegnil.

Ponoči se je na štajerski avtocesti zgodila smrtna prometna nesreča. Približno 20 minut čez polnoč je neznani voznik kombiniranega vozila na območju Tepanja v smeri proti Ljubljani zapeljal desno, izven vozišča, v kovinsko ograjo. Vozilo se je večkrat prevrnilo.

V tovornem delu kombiniranega vozila je neznani voznik vozil 11 prebežnikov, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Po prvih podatkih gre za državljane Indije, Sirije in Afganistana, so sporočili iz Policijske uprave Celje. Ena oseba je v nesreči umrla. Dva sta se hudo poškodovala, ostali pa lažje.

Po trčenju je voznik peš pobegnil s kraja nesreče. Policisti ga še iščejo.

Posredovali so gasilci prostovoljnih društev Slovenske Konjice in Zreče. Poškodovane so reševalci odpeljali v Splošno bolnišnico Celje in Univerzitetni klinični center Maribor, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Policija obvestila še zbira, več informacij bodo javnosti sporočili v prihodnjih dneh.