Zaradi neprilagojene hitrosti trčil v avtocestno ograjo, voznik na kraju umrl

Črna kronika 31. Jul 202107:47 > 08:29
Prometna nesreča
Fotografija je simbolična. (BOBO)

Ponoči se je zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, dve osebi sta bili poškodovani. Kot so sporočili iz policije, je voznik avtomobila na avtocesti, kjer potekajo dela, zaradi neprilagojene hitrosti trčil v varovalno ograjo.

Na območju Čateža ob Savi so brežiški policisti nekaj pred 1. uro ustavljali voznika osebnega avtomobila BMW italijanskih registrskih oznak. Kršitelj znakov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je vožnjo nadaljeval in zapeljal na avtocesto v smeri proti Ljubljani. Na odseku pri kraju Krška vas, kjer potekajo vzdrževalna dela, je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v varovalno ograjo, so zapisali na Policijski upravi Novo mesto.

Voznik, 36-letni državljan Pakistana, je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. 28-letni državljan Pakistana, ki je sedel na zadnjem sedežu, je bil huje poškodovan, 20-letni državljan Pakistana, ki je sedel na sopotnikovem mestu, pa je  utrpel lažje poškodbe. Oba so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Gasilci so kraj prometne nesreče zavarovali in razsvetlili, odklopili akumulator, s tehničnim posegom omogočili dostop do ponesrečencev ter nudili pomoč reševalcem in avto vleki, so zapisali na upravi za zaščito in reševanje.

O prometni nesreči so policisti obvestili preiskovalno sodnico in okrožnega državnega tožilca, ki sta se udeležila
ogleda prometne nesreče. Policisti okoliščine še preiskujejo, z njimi bodo seznanili pristojno tožilstvo.