Italijanska obalna straža iz Sredozemskega morja rešila 600 prebežnikov

Novice 24. Avg 202216:55 0 komentarjev
migranti, italija, reševanje
PROFIMEDIA

Italijanska obalna straža je danes v dveh akcijah v Sredozemskem morju rešila okoli 600 prebežnikov, ki jih je prepeljala v pristanišči Pozzallo in Porto Empedocle pri mestu Agrigento na Siciliji. Ladja humanitarne organizacije Zdravniki brez meja Geo Barents pa je rešila 106 prebežnikov ter jih prepeljala v mesto Taranto na celini.

Po podatkih notranjega ministrstva je v Italijo s čolni letos prispelo že več kot 51.000 prebežnikov. To število je precej višje kot v enakem obdobju lani, ko je v Italijo prispelo približno 36.500 prebežnikov, med katerimi pa po poročanju nemške tiskovne agencije dpa številni ne ostanejo v Italiji.

Desničarske stranke v Italiji nasprotujejo delovanju humanitarnih organizacij in želijo ustaviti prihode prebežnikov. Vodja stranke Liga Matteo Salvini je organizacije obtožil sodelovanja s trgovci z ljudmi.

Po javnomnenjskih raziskavah bi lahko na parlamentarnih volitvah 25. septembra zmagalo zavezništvo konservativnih in desničarskih strank, kar bi lahko imelo pomembne posledice za delovanje humanitarnih organizacij, še poroča dpa.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!