Kdaj bodo za vaš del Slovenije zimske počitnice

Slovenija 24. Dec 202314:07 0 komentarjev
Zimske počitnice
Foto: PROFIMEDIA

Za slovenske šolarje so se začele novoletne počitnice, na oddihu bodo uživali kar enajst dni, k pouku pa se bodo znova vrnili 3. januarja. Kdaj sledijo zimske počitnice?

Za šolarje so se začele (težko pričakovane) novoletne počitnice. Na počitnicah bodo uživali kar enajst dni, k pouku pa se bodo znova vrnili v sredo, 3. januarja.

Sledijo zimske počitnice, ki se spet vračajo v stare tirnice in bodo ponovno konec februarja. Zadnje zimske počitnice so bile namreč prej, saj so jih prestavili zaradi svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju, ki je potekalo v Planici.

Za prvo polovico države se bodo začele 19. februarja, teden dni kasneje, 26. februarja, sledijo še zimske počitnice za drugi del države.

Kdaj bodo zimske počitnice?

Od 19. do 23. februarja (ponedeljek-petek) bodo zimske počitnice za učence: gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, obalno-kraške, osrednjeslovenske in zasavske statistične regije ter občin jugovzhodne Slovenije: Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel.

Od 26. februarja do 1. marca (ponedeljek–petek) sledijo še počitnice za učence z območja jugovzhodne Slovenije (razen občin Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel), koroške, podravske, pomurske, savinjske in posavske statistične regije.

Natančen šolski koledar, torej ostale proste dni in počitnice, si lahko ogledate v našem članku Šolske počitnice 2024: kakšen je koledar 2023/24.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!