Klakočar Zupančič sprejela aktivistko, ki išče “izgubljene otroke”

Slovenija 17. Avg 202316:01 6 komentarjev

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič je sprejela Simono Šeremet Kalanj, aktivistko s področja izgubljeni otroci. Ta je predsednico DZ seznanila z izzivi, s katerimi se sooča pri dostopanju do gradiv in iskanju odgovorov pri pristojnih državnih institucijah.

Več različnih skupin organizacij trdi, da je v 70. in 80. letih prejšnjega stoletja na območju nekdanje Jugoslavije potekala trgovina z dojenčki. O domnevnih krajah dojenčkov so prvič spregovorili na parlamentarni komisiji za peticije in človekove pravice, pobudnica razprave pa je bila Simona Šeremet Kalanj.

Simona Šeremet Kalanj Simona Šeremet Kalanj
Matija Sušnik/Državni zbor
Simona Šeremet Kalanj Simona Šeremet Kalanj
Matija Sušnik/Državni zbor
Simona Šeremet Kalanj Simona Šeremet Kalanj
Matija Sušnik/Državni zbor

Šeremet Kalanj je aktivistka s področja izgubljenih otrok, ki pomaga šestim materam, ki sumijo, da njihovi novorojenčki niso umrli, kot so jim rekli v porodnišnici, temveč so bili ukradeni. Z aktivizmom na tem področju je začela povsem slučajno, ko je nekdo od njenih bližnjih potreboval pomoč pri iskanju odgovorov, potem pa se je nanjo obrnilo še več mater s podobnimi zgodbami.

Danes jo je sprejela predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič. Šeremet Kalanj je Urško Klakočar Zupančič seznanila z izzivi, s katerimi se soočajo pri dostopanju do gradiv in iskanju odgovorov pri pristojnih državnih institucijah.

Predsednica državnega zbora je sogovornici prisluhnila in dejala, da bo, kolikor je v njeni moči, pomagala pri razreševanju težav, s katerimi se srečujejo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje