Lepo vreme nas bo spremljalo do konca tedna

Slovenija 12. Jan 202201:00 0 komentarjev
Vreme: Uršlja gora
Profimedia

Tudi sreda bo jasna, s temperaturami do 3 stopinj Celzija, na Primorskem do 8 °C. Burja bo oslabela, ponovno se bo pojavila v četrtek. Lepo vreme nas bo po napovedih Arsa spremljalo do konca tedna.

Noč na sredo je bila pretežno jasna. Pihal je severovzhodni veter, na Primorskem pa je vztrajala zmerna do močna burja.

Zbudili smo se v jutro s temperaturami med -10 in -4 stopinjami Celzija, na Primorskem se je živo srebro ustavilo pri ničli. Tako kot začetek tedna bo tudi sreda jasna, močan veter pa bo postopno slabel. Burja bi po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) morala ponehati že zjutraj.

Čez dan se bodo temperature gibale med -1 in 3 stopinjami Celzija. Topleje bo seveda na Primorskem, okoli 8 stopinj bodo namerili.

V sosednjih pokrajinah bo prav tako pretežno jasno. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna, pod Velebitom pa močna burja.

Do konca tedna lahko pričakujemo pretežno jasno, sončno vreme. Šibka burja se bo na Primorskem ponovno pojavila v četrtek. Petek in sobota bosta toplejša, predvsem v višjih legah, po nižinah v notranjosti pa bi lahko nastalo nekaj megle.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno bo vreme med 15. in 20. januarjem?

Ob koncu tedna bo območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo nekoliko oslabelo. Vzhodno od nas se bo proti jugu pomikala oslabljena vremenska motnja. V prihodnjem tednu bodo naši kraji pod vplivom severozahodnih višinskih vetrov.

V soboto bo še precej jasno, v nedeljo pa se bo v notranjosti Slovenije pojavila nizka oblačnost. V ponedeljek se bo predvidoma prehodno pooblačilo tudi na Primorskem. Od torka do četrtka kaže na deloma jasno in povečini suho zimsko vreme.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!