Miklavž v Ljubljani: z vzpenjačo se bo spustil na Krekov trg

Slovenija 05. Dec 202212:18 2 komentarja
Miklavž, Ljubljana
Borut Živulović/Bobo

Prvi izmed prazničnih mož bo prestolnico obiskal danes, spremljali ga bodo parklji, vragi in zbor angelčkov.

V ponedeljek bo Ljubljano med 17. in 18.30 zvečer obiskal Miklavž, so sporočili z Mestne občine Ljubljana.

Miklavž se bo z vzpenjačo spustil na Krekov trg in se odpravil proti Prešernovemu trgu. Spremljali ga bodo parklji, vragi in zbor angelčkov, ki bodo otrokom delili pecivo, sadje in bombone. Angelčki bodo obdarovali pridne otroke, parklji in vragi pa strašili poredne.

V torek se končuje tudi Miklavžev sejem, ki se je začel v soboto. Le do jutri bo tako mogoče na stojnicah na Prešernovem trgu ob frančiškanski cerkvi še kupiti različna darila, primerna za tradicionalno obdarovanje ob Miklavžu.

Darila prodajalci prodajajo tudi na prazničnih stojnicah. Obiskovalci lahko tam kupijo izdelke slovenskih oblikovalcev, modne dodatke, kape, rokavice, šale, izdelke domače in umetne obrti, slovenske kulinarične izdelke, sladice, med, žganje in praznične spominke. Ponudbo dopolnjujejo gostinske hišice s pestro ponudbo hrane in pijač.

Kako bo drugod po Sloveniji?

Miklavža pa bo v ponedeljek, ob 17. uri, mogoče srečati v nakupovalnem središču Europark v Mariboru. Tudi tam se pridni otroci lahko nadejajo obdaritve, z njim se bodo lahko tudi fotografirali. V Europarku se obiskovalci lahko sprehodijo po božično-novoletnem sejmu, na katerem so svoje ročne izdelke razstavili številni lokalni ponudniki.

Na miklavževo se bodo v Mariboru v Vilinskem studiu na Vetrinjski ulici družili tudi ob 17. uri na predstavi Žige in Luke. Malo bosta čarala, malo žonglirala, malo pa tudi zapela in zaigrala, so zapisali na Visit Maribor.

Prihod prvega dobrega moža Miklavža v spremstvu angelčkov in hudičkov bodo obeležili tudi v Celju, v ponedeljek, ob 18. uri, na Glavnem trgu, kjer bo poskrbel za veselo presenečenje prav za vsakega najmlajšega obiskovalca, saj obljublja, da bo prinesel s sabo kup praktičnih darilc.

V Novi Gorici je otroke Miklavž obiskal že v petek, ko so v mestu prižgali praznično razsvetljavo, začel se je tudi Miklavžev sejem. Odprli so tudi drsališče na zunanjem prireditvenem prostoru pred nakupovalnim centrom Supernova Mercator Nova Gorica.

Prihod Miklavža bodo med drugim obeležili v Slovenj Gradcu, Kranju, Žalcu, na Bledu, v Murski Soboti, Kočevju in Litiji. Ponekod prihod Miklavža obeležujejo s tekom, med drugim na Ravnah na Koroškem, kjer bo prav danes že 8. Miklavžev tek v “cik caku”.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje