Najmočnejše padavine že za nami, prihajajo sveža jutra

Slovenija 17. Sep 202112:25 0 komentarjev
vreme , dež
Milos Vujinovic/BOBO

Padavine se bodo čez dan umirile, sobota pa naj bi bila suha. Čakajo nas sveža jutra s prijetnimi dnevnimi temperaturami med 20 in 25 stopinj Celzija.

Slovenijo so v zadnjih dneh zajele padavine, ki so dokončno odplaknile poletno vreme. Agencija za okolje je za večino države izdala opozorilo pred močnejšimi nalivi in nevihtami, a kot je dejal meteorolog Blaž Šter, so najmočnejše padavine že za nami. “Intenzivnejše padavine smo zaznali predvsem na Primorskem, vendar ti nalivi niso bili dolgotrajni,” je dodal. Padavine naj bi se čez dan umirile in ponehale.

Čez dan še vedno prijetno

Sobota naj bi minila brez dežja, s temperaturami od 17 do 21, na Primorskem do 24 stopinj Celzija. Nedelja bo deževna, več padavin bo v zahodni in južni Sloveniji, ob morju pa lahko pričakujemo tudi nevihte. V ponedeljek bo pretežno oblačno z manjšimi krajevnimi padavinami, v nadaljevanju tedna pa se bo vreme izboljšalo.

Kot kaže, ohladitev ni bila tako izrazita, saj se bodo najvišje dnevne temperature tudi ves prihodnji teden gibale med 20 in 24 stopinj Celzija. Šter za prihodnji konec tedna napoveduje otoplitev, ki pa bo s seboj prinesla tudi nove padavine.

September ne bo rekorden

Kljub lepemu vremenu in visokim temperaturam, ki so nas spremljale v prvi polovici meseca, pa letošnji september ne bo izstopal. “Zaradi hladnejših dni s padavinami na začetku meseca ter teh, ki so nas ravnokar zajele, septembrsko temperaturno povprečje ne bo rekordno,” je temperaturno dogajanje komentiral Šter. Poudaril je tudi, da je bilo za sušo, ki je tudi septembra povzročala nekaj težav, krivo predvsem izredno suho poletje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!