Neodgovorni avstrijski voznik, ki je zaparkiral gasilce, plačal zgolj 40 evrov

Slovenija 02. Avg 202309:26 > 09:32
gasilci na Bledu
Posnetek zaslona/Nejc Krčelj/FACEBOOK

Ob včerajšnjem neurju, ki se je razbesnelo tudi nad Bledom, je odhod na intervencijo blejskim gasilcem preprečil nevesten avstrijski državljan, ki je avtomobil parkiral pred garažna vrata PGD Bled. Policija mu je izrekla 80 evrov globe. Kršitelj jo je v polovičnem znesku poravnal na kraju dogodka.

Včerajšnje popoldansko neurje, ki se je razbesnelo tudi nad Bledom, je med drugim podrlo drevo, ki je padlo na turistični vlak. Gasilci so bili o dogodku obveščeni, a jim je odhod na intervencijo preprečil avstrijski državljan, ki je parkiral kar na dovozu tamkajšnjega gasilskega doma. Ker voznika ni bilo v bližini, so morali gasilci PGD Bled s tehničnimi sredstvi osebni avtomobil premakniti in si tako omogočiti izvoz na intervencijo.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, je vozilo pred garažna vrata PGD Bled parkiral 66-letni državljan Avstrije. Pri tem se ni oziral na označeno pot, namenjeno intervencijskim vozilom, kjer je parkiranje prepovedano.

Zaradi nepravilnega parkiranja, s čimer je voznik gasilcem onemogočil takojšen izvoz na intervencijo, so policisti kršitelju na kraju izdali globo, ki jo je plačal v polovičnem znesku 40 evrov. Globa za parkiranje na označenih poteh, namenjenih intervencijskim vozilom, namreč znaša 80 evrov.

“Takšna dejanja so skrajno neprimerna, nepremišljena in nespametna. Saj vsi dobro vemo, da je pri varovanju življenja ljudi in njihovega premoženja vsaka sekunda zelo pomembna in dragocena. Svetujemo, da vedno parkirate na parkirnih mestih, ki so za to namenjena, in nikoli ne parkirate na intervencijske poti, parkirne prostore za invalide … saj imajo poseben namen,” so ob tem nespametnem dejanju opozorili na Policijski upravi Kranj.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.