Po dnevu dolgih zastojev na primorski avtocesti promet končno stekel

Slovenija 18. Mar 202313:19 > 20:44
zasotj, vrhnika
@promet.si/Twitter

Na primorski avtocesti so proti Primorski vse od sobotnega jutra nastajali zastoji, ki so vztrajali vse do poznega popoldneva. Vozniki so za vožnjo od Ljubljane do Vrhnike potrebovali tudi uro več kot po navadi. Razlog za tako kaotično stanje na avtocesti so dela med Brezovico in Vrhniko, zaradi česar je tam do nedelje zvečer zaprt vozni pas.

Jutro se je za voznike na primorski avtocesti, ki so se odpravili iz prestolnice proti Kopru, začelo z neprijetnim presenečenjem. Dela med Brezovico in Vrhniko, ki bodo v smeri Kopra trajala do nedelje do 21. ure, so botrovala zapori voznega pasu. Vse to pa je privedlo do dolgih zastojev in ogromni zamudi.

Zastoji, ki jih trenutno na tem odseku ni več, so bili najdaljši dopoldne. Na vrhuncu prometnega kaosa so vozniki za pot od Ljubljane do Vrhnike potrebovali skoraj eno uro več kot običajno. Za toliko pa se je seveda podaljšala tudi vožnja do Primorske.

Zastoji pa so mogoči tudi v nedeljo, saj bo vozni pas med Brezovico in Vrhniko zaprt do 21. ure.

Zapore pa so predvidene tudi na nekaterih drugih cestah po Sloveniji. Vipavska hitra cesta bo zaprta med Selom in Ajdovščino proti Nanosu do ponedeljka, 20. marca, do 5. ure. Obvoz bo po vzporedni regionalni cesti. V nedeljo med 7.30 in 20. uro bo zaradi del vipavska hitra cesta zaprta še v predorih med Vipavo in Nanosom proti Razdrtemu.

Cesta čez Pavličevo sedlo bo na avstrijski strani zaradi del zaprta od 20. do 31. marca. Cesta Litija – Zagorje bo zaprta pri Šklendrovcu vsako soboto med 7.30 in 13.30 do septembra 2023.

Kot so še zapisali na Prometno informacijskem centru, bo na primorski hitri cesti med prehodom Škofije in razcepom Srmin v obe smeri od ponedeljka, 20. marca, do 30. junija 2023 omogočena vožnja tudi brez uporabe e-vinjete.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.