Ponekod lahko naletava sneg, Arso opozarja na močno burjo na Primorskem

Slovenija 27. Jan 202301:00
Burja
Alen Milavec /BOBO

Čez dan bo na Primorskem in v zahodni Sloveniji delno jasno, drugod povečini oblačno. Živo srebro se bo povzpelo do 8 stopinj Celzija. Arso je izdal tudi opozorilo, na Primorskem lahko sunki burji dosežejo 100 kilometrov na uro.

Zjutraj na zahodu delno jasno, drugod pa oblačno. Na jugovzhodu in na Pohorju bo lahko naletaval sneg. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, na Primorskem okoli 2 stopinji Celzija, piše na spletni strani Agencije za okolje RS (Arso).

V petek bo na Primorskem in v zahodni Sloveniji delno jasno, drugod povečini oblačno. Na jugovzhodu bo občasno naletaval sneg. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 3, na Goriškem in ob morju do 8 stopinj Celzija.

Arso je izdal tudi opozorilo. Danes dopoldne bodo najmočnejši sunki burje na Primorskem lahko dosegali hitrost okoli 100 km/h.

V soboto bo zmerno do pretežno oblačno, več jasnine bo v zahodnih krajih. Ponekod bo še pihal severovzhodni veter, na Primorskem večinoma zmerna burja. V nedeljo bo pretežno jasno v zahodni in osrednji Sloveniji, na vzhodu pa bo precej nizke oblačnosti. Veter bo oslabel. V ponedeljek bo pretežno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Po nekaterih nižinah bo zjutraj megla. Jutro bo mrzlo, še piše na strani Arsa.

Kakšno bo vreme od 29. januarja do 3. februarja

Do konca obdobja kaže na suho in dokaj sončno zimsko vreme. Proti koncu obdobja se bo povečala možnost megle po nižinah. Jutranje temperature bodo večinoma od –10 do –5 stopinj Celzija, najvišje dnevne pa od 0 do 5 stopinj Celzija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.