Posnetek labodjega mladiča v prtljažniku: ni šlo za krajo

Slovenija 07. Okt 202213:30 0 komentarjev
labod
Tiktok/Zajem zaslona

Uporabnike družbenih omrežij je te dni razburil posnetek, na katerem ženska v prtljažniku avtomobila s škatlo pokriva labodjega mladiča. Avtorji posnetka so domnevali, da želi žival ukrasti.

@arianceroviku Sam se en dezevn dan v ljubljani. #lopovinepocivajo #freelabod ♬ original sound - ARIAN

Okoliščine dogodka so preverili policisti PU Ljubljana. Ugotovili so, da je posnetek nastal 30. septembra na območju Most in da ni šlo za nobeno kaznivo dejanje. “Labodjega mladiča so zaposleni na Veterinarski fakulteti v Ljubljani odpeljali na kontrolo njegovega zdravstvenega stanja in ga nato še isti dan vrnili v njegovo naravno okolje,” so pojasnili na policiji.

Tilen Basle iz Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (Dopps) je povedal, da tudi sicer ne poznajo primerov kraje labodjih mladičev, saj je te živali mogoče kupiti na trgu. Kot pravi, so se pred časom pojavljale govorice o krajah na Primorskem, od koder naj bi živali prodajali v Italijo, a to nikoli ni bilo potrjeno.

Na policiji sicer pozivajo občane, naj, če opazijo sumljiva ravnanja posameznikov, ki dajejo videz storitve prekrška ali kaznivega dejanja, o tem takoj obvestijo policijo na številko 113 ali anonimno na 080 1200.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!