Prihajajo nevihte: popoldne in zvečer močnejši nalivi

Slovenija 07. Jun 202210:38 > 11:07 0 komentarjev
Nevihta
Žiga Živulovič jr./Bobo

Pred nami je nevihten preostanek dneva z možnostjo močnejših nalivov. A toče se nam tokrat na srečo ni treba bati, miri vremenoslovec Agencije RS za okolje Blaž Šter.

Danes nas bo v večernih urah dosegla hladna fronta. Padavine, ki se bodo že popoldne začele pojavljati na severozahodu države, se bodo zvečer razširile nad večji del Slovenije. Možni bodo tudi močnejši nalivi, opozarja dežurni prognostik Agencije RS za okolje (Arso) Blaž Šter. Glavnina dežja bo padla v noči na sredo.

Na srečo bodo te nevihte “bolj običajne”, takšne, kot smo jih vajeni – toče in močnega vetra se nam tokrat ni treba bati. Spomnimo, neurja v zadnjih desetih dneh je spremljala toča, ki je klestila po različnih delih Slovenije in povzročila veliko škode.

Napovedi, koliko dežja bo padlo, so negotove, pravi Šter, za zdaj je jasno le, da bo dežja več v vzhodni polovici Slovenije, najmanj pa na Primorskem. Tokrat bo v Ljubljanski kotlini zapadlo več dežja, možni so močnejši nalivi.

Proti jutru v sredo se bo dogajanje umirilo – pihal bo severnik, ki bo hladil ozračje. Tako bo sreda bolj sveža, z dnevnimi temperaturami okoli 24 stopinj Celzija, na Primorskem okoli 27 °C.

Nova fronta nas čaka že v četrtek zjutraj. Takrat lahko ponovno pričakujemo dež v večjem delu Slovenije, negotovo pa je, kje bo največ padavin. Najprej bo nehalo deževati na Primorskem, drugod pa bo dež bolj vztrajen. Tudi v četrtek ne bo burno v smislu toče in močnega vetra, še miri Šter.

Petek bo neobičajno vetroven, rahel dež bo povsod ponehal. Konec tedna bo veter oslabel, lahko se segreje do 30 °C. Morje se bo zaradi burje, ki bo pihala, ohladilo. Trenutno ima sicer 24 °C, težko pa je napovedati, za koliko bo temperatura padla v naslednjih dneh.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!