Predsednica Pirc Musar se je poklonila Ukrajincem: zapela je ukrajinsko pesem

Slovenija 25. Feb 202312:40
Nataša Pirc Musar se je Ukrajincem poklonila z ljudsko pesmijo
Nataša Pirc Musar se je Ukrajincem poklonila z ljudsko pesmijo (Vir: Zajem zaslona/Twitter)

Predsednica države Nataša Pirc Musar je v poklon prebivalkam in prebivalcem Ukrajine ob prvi obletnici ruske invazije zapela ukrajinsko ljudsko pesem in poslala pesem slovenskega pesnika Karla Destovnika Kajuha. Video nastopa je predsednica republike objavila tudi na družbenih omrežjih.

Včeraj je minilo eno leto, odkar je ruski predsednik Vladimir Putin sprožil invazijo na Ukrajino, svoja dejanja pa utemeljil s tem, da Ukrajina izvaja genocid na rusko govorečem vzhodu države. Z napadom na sosednjo državo je sprožil najhujši konflikt v Evropi po drugi svetovni vojni, ki mu ni videti konca. Vojna v Ukrajini je zahtevala grozovit davek in ima posledice globalnih razsežnosti.

Ob prvi obletnici ruskega napada so po svetu potekali shodi v podporo ukrajinskemu narodu ter v spomin vsem žrtvam vojne. Ukrajincem se je včeraj poklonila tudi slovenska predsednica Nataša Pirc Musar, ki je zapela ukrajinsko ljudsko pesem Cvite teren.

Predsednica je posnetek petja objavila na družbenih omrežjih, ob tem pa zapisala še besede slovenskega pesnika Karla Destovnika Kajuha, ki bi decembra lani slavil sto let.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.