Nesreča na primorki: tovornjak in tovor povsem uničena

Slovenija 22. Okt 202213:38 > 18:44 0 komentarjev
promet.si

Primorska avtocesta je bila zaradi gorečega tovornjaka nekaj časa zaprta. Vozilo, ki je skupaj s tovorom povsem uničeno, so sicer pogasili, a so se zaradi posledic nesreče dolge kolone vile tudi v poznopopoldanskem času.

Ob 12.40 je na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko v smeri Kopra zagorel tovornjak. Gasilci Gasilske brigade Ljubljana ter PGD Vrhnika, Stara Vrhnika in Verd so požar pogasili. Tovornjak pa je bil v nesreči skupaj s tovorom po podatkih uprave za zaščito in reševanje popolnoma uničen.

Zaradi odstranjevanja posledic gorečega vozila je bil tako zgodaj popoldne na primorski avtocesti pred Vrhniko proti Kopru zaprt vozni pas. Nastal je zastoj, ki je segal do razcepa Kozarje. Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste pa je odsek pred Vrhniko proti Kopru ponovno odprt. Zastoj je nastajal tudi na izvozu Brezovica iz smeri Ljubljane ter na regionalni cesti proti Vrhniki. Obvoz je bil možen po cesti čez Horjul.

Ponekod po Sloveniji, predvsem na Gorenjskem, v okolici Kranja, je tudi močno deževje oviralo promet. Zato so se vrstili pozivi k previdni vožnji ter prilagajanju hitrosti in varnostne razdalje.

Zapore in delo na cesti

Primorska avtocesta bo med Kozino in Kastelcem zaprta zaradi del v predoru Kastelec proti Kopru do nedelje, 23. oktobra, do 18. ure. Promet je preusmerjen na regionalno cesto. Dela potekajo tudi na gorenjski avtocesti med Brezjami in Lescami. Zaprt bo priključek Vodice iz smeri Ljubljane proti Jesenicam, od danes od 6. ure, do ponedeljka, 24. oktobra, do 4. ure zjutraj.

Pomurska avtocesta pa bo zaradi vaje v predoru Cenkova v obe smeri zaprta v nedeljo, 23. oktobra, med 4. in 9. uro, med priključkoma Sveta Trojica in Vučja vas. Cesta Lesce-Kamna Gorica-Lipnica bo pri Kamni Gorici zaprta do 17. ure. Obvoz je urejen na relaciji Radovljica-Črnivec-Gobovce-Lipnica in obratno. Cesta Žaga-Kobarid bo pri Kobaridu zaprta zaradi obnove od ponedeljka, 24. oktobra, do predvidoma 23. januarja 2023. Vsakih 14 dni bodo tridnevne prekinitve, promet bo takrat urejen izmenično enosmerno.

Na cesti Slovenska Bistrica-Fram bodo v Slovenski Bistrici, na Trgu Svobode, od 15. ure do 15.40, kratkotrajne popolne zapore. Zaradi obnove krožišča pri Citycentru Celje in Avtotehniki Celje, bo danes prilagojen prometni režim Resljeve ceste. Popolna zapora Bežigrajske ceste bo le v nedeljo, 23. oktobra. Dostop v garažno hišo Citycentra Celje bo v nedeljo mogoč z Resljeve ulice.

Bodo pa v nedeljo, 23. oktobra, številne zapore tudi na ljubljanskih ulicah. Prvič v zgodovini Slovenije bodo namreč na isti dan potekale predsedniške volitve in največja tekaška prireditev pri nas, 26. Ljubljanski maraton. Ulice bodo polne tekače, volilni upravičenci v prestolnici pa bodo imeli otežen dostop do volišč. Zaradi maratona bodo po Ljubljani zaprte številne ulice, na ljubljanski severni obvoznici bosta med 8.30 in 15. uro zaprta izvoza Ljubljana Bežigrad iz obeh smeri ter priključek Ljubljana Dravlje proti Zadobrovi. Kako bo volilno-tekaško obarvana nedelja v prestolnici videti v praksi in katere ulice bodo zaprte ter kje bo (ne)mogoče parkirati, si preberite v prispevku Ljubljanski maraton prvič na dan volitev: vse, kar morate vedeti (VIDEO).

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter.  

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!