Prvi dan šole bo v petek, na zimske počitnice tokrat najprej druga polovica

Slovenija 26. Maj 202305:43 1 komentar
Šolarji, šola
PROFIMEDIA

Šolsko ministrstvo je nedavno objavilo šolski koledar za naslednje leto.

Zimske počitnice se znova vračajo v stare tirnice, potem ko so bile letos zaradi svetovnega prvenstva v Planici prestavljene. V šolskem letu 2023/24 bodo v primerjavi z letošnjim šolskim letom na zimske počitnice najprej odšli šolarji iz gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, obalno-kraške, osrednjeslovenske in zasavske statistične regije ter občin jugovzhodne Slovenije: Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel. Za ta del Slovenije se počitnice začnejo 19. 2., za preostale šolarje pa 26. 2.

Pred zimskimi počitnicami za prvi del Slovenije bodo še informativni dnevi za vpis v srednje šole, in sicer v petek, 16., in soboto, 17. 2.

Letošnji šolski koledar predvideva tudi en t. i. ministrov dan, na podlagi drugega odstavka 7. člena pravilnika o šolskem koledarju za osnovne šole, ki določa, da lahko šolski minister določi kot prost dan katerikoli dan v letu. To bo petek, 3. maj. Gre pa za teden, ko so prvomajske počitnice, tako otrokom tisti teden ne bo treba v šolo le za en dan.

Prvi dan na petek, pred počitnicami informativni dnevi

Nekaj dvignjenih obrvi med posameznimi starši je po objavi šolskega koledarja povzročil prvi dan šole, ki pade na petek. Na družbenih omrežjih so se namreč spraševali, ali je smiselno, da otroci pouk začnejo en dan pred koncem tedna. A 1. 9. je prvi dan šole in letos bo pač v petek.

Preberite celoten šolski koledar oziroma kdaj točno so šolske počitnice v letu 2024.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje