Šef policijske uprave, ki naj bi motil Goloba: Gre za osebno diskreditacijo

Slovenija 13. Dec 202216:49 14 komentarjev
Evgen Govekar (Foto: Policija)

Po tem, ko je notranja ministrica v odhodu Tatjana Bobnar javnosti razkrila politične pritiske, ki naj bi jih s strani največje koalicijske stranke bili deležni vodilni na policiji, se je danes odzval direktor Policijske uprave (PU) Nova Gorica Evgen Govekar. Nekateri mediji so namreč večkrat omenili, da je premier Robert Golob nezadovoljen z dejstvom, da je na čelu omenjene policijske uprave ravno Govekar, ki naj bi bil naklonjen desni politični opciji. Govekar zdaj "ostro in kategorično zavrača vse dosedanje navedbe o kakršnemkoli povezovanju s politiko", že prej mu je v bran stopila ministrica, ki pravi, da direktor strokovno opravlja svoje delo.

Direktor Policijske uprave (PU) Nova Gorica in višji policijski svetnik Evgen Govekar se je danes odzval na navedbe o njegovem povezovanju s politiko ter o zahtevah po njegovi zamenjavi. O tem so namreč v času spora med notranjo ministrico Tatjano Bobnar in predsednikom vlade Robertom Golobom poročali nekateri mediji.

Spomnimo, da je Bobnar v začetku decembra izpostavila pritiske trenutne oblasti nad vodilnimi v slovenski policiji. Kot enega od primerov političnih pritiskov na policijo je prepoznala tudi SMS-sporočilo, ki ji ga je poslala Vesna Vuković.

V njem jo je tiskovna predstavnica Gibanja Svoboda obvestila o raztrganih plakatih stranke, hkrati pa je Vuković po besedah notranje ministrice izpostavila dvom o smiselnosti prijave tega dejanja policiji, saj da se ve, kdo vodi PU Nova Gorica.

Pri tem je vredno omeniti navedbe nekaterih medijev, ki izpostavljajo nezadovoljstvo predsednika vlade, da je na čelu omenjene policijske uprave še vedno Evgen Govekar, ki da naj bi bil naklonjen desni politični opciji. Ministrica je, nasprotno, prepričana, da Govekar strokovno opravlja svoje delo.

tatjana bobnar
PROFIMEDIA

Govekar “ostro in kategorično” zavrača navedbe

Na zapisano se je odzval Govekar, ki ostro in kategorično zavrača vse dosedanje navedbe o kakršnemkoli povezovanju s politiko. V obvestilu za medije je sporočil, da zavrača “navedbe v posameznih medijih o domnevno “njegovi prisotnosti v množici ljudi, ki je pospremila nekdanjega predsednika vlade v zapor na Dobu”, kar je preprosto povedano laž”.

Govekar je prepričan, da lahko vse navedbe brez zadržkov označi kot očiten način njegove osebne diskreditacije, ob tem pa zatrjuje, da sam ni nikoli simpatiziral, niti bil kakorkoli politično dejaven.

V sporočilu še piše, da direktor novogoriške policijske uprave dosledno spoštuje določila Zakona o organizaciji in delu v policiji o prepovedi političnega delovanja oziroma strankarskega članstva policistov in v tem pogledu zagotavlja visoko stopnjo osebne in organizacijske integritete.

Evgen Govekar se predstavlja kot karierni policist, ki je svojo policijsko pot prehodil od policista do direktorja policijske uprave. “Ob upokojitvi svojega predhodnika v aprilu 2022, slednji se je upokojil izključno na podlagi osebne odločitve, je kandidiral za delovno mesto direktorja PU na notranjem kadrovskem razpisu, kot dotedanji vodja Sektorja uniformirane policije na Policijski upravi Nova Gorica, poleg še štirih kandidatov na nižjih delovnih mestih v strukturi policijske uprave. Na podlagi predpisanega kadrovskega postopka ter z izpolnjevanjem vseh pogojev in z upoštevanjem strokovnosti in njegove poti kariernega policista, je bil izbran in s 1. 5. 2022 imenovan za direktorja PU Nova Gorica,” so še sporočili iz PU Nove Gorice.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje