Sobota še jasna, kakšno pa bo vreme v nedeljo?

Slovenija 04. Dec 202101:00 0 komentarjev
Vreme: oblačnost pred nevihto
Alen Milavec/BOBO

Vreme bo danes delno jasno. Jutro bo hladno in po nižinah megleno, popoldne pa se bo od zahoda oblačilo.

Po precej jasni in ponekod megleni noči se bo proti jutri vreme od severa zmerno pooblačilo. Jutranje temperature bodo od -6 do -1, v alpskih dolinah in v mraziščih Notranjske okoli -10 stopinj Celzija, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso).

V soboto bo delno jasno in zjutraj po nižinah v notranjosti megleno. Čez dan bo zapihal jugozahodni veter, popoldne se bo na Primorskem pooblačilo. Najvišje dnevne temperature bodo na Gorenjskem in Koroškem okoli 0, drugod od 2 do 8 stopinj Celzija.

V noči na nedeljo se bo povsod pooblačilo, pojavljati se bodo začele padavine. V južni polovici Slovenije bo po nižinah deževalo, v severni pa povečini snežilo. V nedeljo čez dan bo dež povsod v notranjosti prešel v sneg. Na Primorskem bo zapihala burja.

V noči na ponedeljek bodo padavine ponehale, v ponedeljek se bo postopno razjasnilo. V torek kaže na suho vreme.

Kakšno bo vreme od 7. do 12. decembra?

V torek se bo nad Alpami okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo že v sredo oslabelo. V drugi polovici tedna pričakujemo nastanek novega sredozemskega ciklona, napoveduje Arso. V torek in sredo kaže na suho in razmeroma hladno vreme. V četrtek in petek bo oblačno z občasnimi padavinami, tudi po nižinah v notranjosti bo marsikje snežilo. Verjetnost padavin v soboto in v nedeljo bo manjša.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!