Umrl še drugi huje poškodovani v nesreči v Melaminu

Slovenija 06. Jun 202218:55 > 19:06
Melamin
Bojan Štefanič/BOBO

Umrl je še drugi zaposleni, ki se je zaradi poškodb po eksploziji v Melaminu zdravil v ljubljanskem univerzitetnem kliničnem centru, so nam potrdili na Policijski upravi Ljubljana. Število žrtev delovne nesreče se je tako povzpelo na sedem.

Življenje je izgubila še ena oseba, ki je bila hudo poškodovana v eksploziji v kočevskem podjetju Melamin. Šlo je za domačina. Po nesreči se je huje poškodovani zdravil v ljubljanskem univerzitetnem kliničnem centru.

Tragična nesreča v Melaminu se je zgodila 12. maja, ko je, po prvih domnevah zaradi človeške napake, pri prečrpavanju snovi odjeknila eksplozija in je izbruhnil požar. V nesreči je umrlo sedem ljudi, več jih je bilo poškodovanih. Škoda je bila v najhujši industrijski nesreči pri nas ocenjena na 36 milijonov evrov. Direktor podjetja Melamin Srečko Štefanič je zagotovil, da nihče od približno 200 zaposlenih ne bo ostal brez vira dohodka.

Spomnimo, da je Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) odsvetoval uporabo pitne vode po nesreči. Skupaj z Agencijo RS za okolje (Arso) so namreč pred dnevi izdali opozorilo, da obstaja verjetnost povezave oziroma možnost zatekanja onesnaževal iz tovarne Melamin Kočevje v vire pitne vode.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.