V Supernovi Rudnik decembra pridobili uporabno dovoljenje tudi za kinodvorane

Slovenija 10. Jan 202318:30 0 komentarjev
Supernova
Denis Sadiković

V trgovskem centru Supernova Rudnik so decembra pridobili uporabna dovoljenja tudi za kinodvorane. Kot smo poročali, pa so te kljub pomanjkanju dovoljenja pol leta sprejemale gledalce. Na inšpektoratu za okolje in prostor kljub temu nadzora do današnjega dne niso opravili.

Pol leta po odprtju so nove kinodvorane v ljubljanskem nakupovalnem središču Supernova Rudnik sredi decembra uspele pridobiti uporabno dovoljenje, so za STA potrdili tako na okoljskem ministrstvu kot tudi inšpektoratu za okolje in prostor.

Nove prostore razširjenega nakupovalnega centra Supernova na Rudniku v Ljubljani, ki so se mu pridružili novi lokali, sedem kinodvoran, dva zabaviščna parka in fitnes, je skupina Supernova uradno odprla aprila lani. Kinodvorane, ki jih najema Cineplexx, so vrata dokončno odprle maja, dovoljenje za njihovo uporabo pa je bilo po navedbah inšpektorata in ministrstva za okolje in prostor izdano 19. decembra lani.

Kot smo poročali decembra, je Supernova Rudnik obiskovalce sprejemala, kljub temu da za del prizidka ni pridobila uporabnega dovoljenja. Celoten postopek pridobivanja uporabnega dovoljenja zanje je tekel ločeno in je trajal več kot pol leta. V okviru tehničnega pregleda sredi oktobra so bile namreč ugotovljene določene pomanjkljivosti, za katere je imela družba 60 dni časa, da jih odpravi. “Treba je dopolniti predloženo dokumentacijo: projekt izvedenih del in dokazilo o zanesljivosti objekta,” so pojasnili za STA.

Na vprašanje, kako je mogoče, da je kompleks več mesecev deloval brez ustreznih dovoljenj, pa so na ministrstvu tedaj s prstom pokazali na inšpektorat za okolje in prostor.

Ta je bil namreč o neobstoječem uporabnem dovoljenju za del novega prizidka Supernove obveščen šele iz novinarskih poizvedovanj konec novembra. Čeprav so na ministrstvu zagotovili, da je bil takoj po tem sprožen inšpekcijski postopek, pa so njihove navedbe na inšpektoratu zanikali.

Iz njihovih odgovorov je bilo mogoče razbrati, da zadeva v skladu s kriteriji, na podlagi katerih določajo nujnost in vrstni red obravnave prijav, še ni prišla na vrsto. Tudi danes so za STA navedli, “da nadzor zaradi uporabe kinodvorane v Supernovi še ni bil opravljen”.

Jih je pa omenjena zadeva, kot so pojasnili, spodbudila pri načrtovanju prihodnjih akcij usmerjenih nadzorov. Ravno danes so namreč javnost obvestili o tem, da bodo letos izvedli nadzore nad uporabo nakupovalnih središč in stavb splošnega družbenega pomena, kot so trgovske stavbe, kinodvorane, spa centri in hale za prireditve. Cilj omenjenih nadzorov pa je po navedbah inšpektorata preprečitev uporabe objektov v javni rabi brez uporabnih dovoljenj.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!