Vreme: Kakšen bo torek

Slovenija 09. Nov 202101:00 > 08:52 0 komentarjev
Vreme: oblačnost
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Danes bo na Primorskem precej jasno z zmerno burjo, drugod bo zmerno do pretežno oblačno, več oblačnosti bo na jugovzhodu.

Dopoldne bo na Primorskem precej jasno z zmerno burjo. V notranjosti bo zmerno do pretežno oblačno, po nekaterih nižinah bo zjutraj nastala megla. Jutranje temperature bodo od –2 do 7, na Primorskem okoli 9 stopinj Celzija. Čez dan bo na Primorskem pretežno jasno, pihala bo zmerna burja. V notranjosti bo zmerno do pretežno oblačno, več oblačnosti bo na jugovzhodu. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 11, na Primorskem do 16 stopinj Celzija, poročajo na Agenciji za okolje (Arso).

V sredo bo nekaj sonca predvsem na Primorskem in v višjih legah, v notranjosti Slovenije bo precej nizke oblačnosti. Burja na Primorskem bo oslabela. V četrtek bo sprva več oblačnosti na zahodu Slovenije, popoldne se bo oblačnost umikala. Po nižinah v notranjosti se bo zadrževala megla ali nizka oblačnost. V hribovitem svetu in v krajih z jugozahodnim vetrom bo zelo toplo. V petek bo na Primorskem sončno s šibko burjo, v notranjosti pa bo vztrajala nizka oblačnost, še napovedujejo vremenoslovci.

Kakšno bo vreme od 12. do 17. novembra?

V petek bo območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo prehodno nekoliko oslabelo. Nad Britanskim otočjem bo ciklonsko območje, ki se bo pomikalo proti vzhodu. Za njim se bo nad zahodno in srednjo Evropo okrepil anticiklon. S prodorom hladnega zraka v višinah bo nad Sredozemljem v nedeljo nastal ciklon, a je njegova lokacija še precej negotova. V prihodnjem tednu se bo tudi nad naše kraje razširil anticiklon. Dosegla nas bo hladnejša in bolj suha polarna zračna masa.

V petek bo najverjetneje na Primorskem sončno s šibko burjo, v notranjosti bo vztrajala nizka oblačnost. Po nižinah bodo jutranje temperature od 4 do 10, najvišje dnevne v notranjosti okoli 10, na Primorskem do 18 stopinj Celzija. Ob koncu tedna se verjetnost za padavine nekoliko poveča, a bo najverjetneje ostalo suho. Na začetku prihodnjega tedna se bo ohladilo, zapihal bo suh, okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem burja. Najverjetneje bo suho in sončno vreme vztrajalo vse do sredine prihodnjega tedna.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!