Vreme: kakšen konec tedna si lahko obetamo?

Slovenija 29. Jan 202201:00 0 komentarjev
vreme, zima
PROFIMEDIA

Dopoldne bo še pretežno oblačno. Najnižje jutranje temperature bodo od -9 do -2, ob morju okoli 0 stopinj Celzija. Popoldne se bo predvsem na zahodu in severozahodu oblačnost tanjšala. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 7, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

V nedeljo bo na severovzhodu sprva še pretežno oblačno, dopoldne se bo razjasnilo. Drugod bo precej jasno. Predvsem na severovzhodu bo pihal severni veter. V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno, bolj oblačno bo v jugozahodni, južni in osrednji Sloveniji. V torek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo ter večinoma suho, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso).

V petek zjutraj so sicer meteorologi Arsa na vremenski postaji v Zgornji Radovni zabeležili izjemen skok temperature v zelo kratkem času. Kot so zapisali na Twitterju, se je temperatura zaradi severnega vetra v petih minutah povzpela za 7,8 stopinje Celzija. “Prav tako se je izrazito znižala relativna vlažnost z 80 na 49 odstotkov,” so še dodali.

Kakšno bo vreme od 1. do 6. februarja?

Od torka do petka bo nad nami prevladoval severozahodni zračni tok, vremenske motnje bodo občasno oplazile naše kraje, a brez večjega vpliva. V petek bo anticiklon nad Alpami oslabel, zračni tokovi nad nami bodo bolj zahodne ali jugozahodne smeri. Od torka do petka bo večinoma suho. Ob koncu tedna bodo padavine postale verjetnejše, a zaenkrat ne kaže na večjo količino. Jutranje temperature bodo večinoma nekaj stopinj pod lediščem, najvišje dnevne pa med 5 in 10 stopinj Celzija.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!