Vreme: plohe na jugu in zahodu, drugod bo oblačno

Slovenija 17. Nov 202101:00 0 komentarjev
Vreme: jezero Bohinj
Profimedia

Sreda bo oblačna, na jugu in zahodu Slovenije bodo možne tudi krajevne plohe. Čez dan bomo izmerili od sedem do 13 stopinj, na Primorskem tudi do 15 stopinj Celzija.

Noč na sredo bo oblačna, predvsem na Primorskem, kjer bo pihala večinoma šibka burja, možne bodo tudi manjše padavine.

Dan bo oblačen, zjutraj po nižinah tudi meglen. Predvsem v južni in zahodni Sloveniji bodo možne manjše krajevne plohe.

Burja na Primorskem bo čez dan prehodno ponehala. Jutranje temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem do 10, najvišje dnevne od 7 do 13, na Goriškem in ob morju do 15 stopinj Celzija, še napoveduje Agencija RS za okolje (Arso). 

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Obeti

V četrtek bo sprva oblačno z manjšimi padavinami, ki bodo popoldne ponehale, ponekod se bo oblačnost trgala. Na Primorskem bo spet zapihala šibka burja.

V petek in soboto bo precej jasno, zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla.

Kakšno bo vreme med 20. in 25. novembrom?

V soboto bomo še pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, ki bo v nedeljo oslabelo. V ponedeljek bo naše kraje od severozahoda prešla hladna fronta, za njo se bo ohladilo. V sredo se bo z jugozahoda celine nad severno Sredozemlje pomaknil ciklon z vremensko fronto, ki bi lahko ob koncu obdobja dosegla naše kraje.

V soboto bo precej sončno, po nižinah v notranjosti pa se bo predvsem zjutraj in dopoldne zadrževala megla ali nizka oblačnost. Tudi v nedeljo bo vreme podobno, popoldne pa bo na zahodu oblačnost naraščala. V ponedeljek bo oblačno, občasno bodo manjše padavine. Ohladilo se bo. V torek in sredo kaže na suho vreme, v četrtek pa bodo padavine predvidoma spet verjetnejše.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!