Vreme: ponovno nekaj več padavin, ponekod celo sonce

Slovenija 27. Nov 202101:00 0 komentarjev
megla, vreme, arso
Urska Živulović/BOBO

V noči na soboto se bodo padavine vnovič nekoliko okrepile. Tudi jutri bo večinoma oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo popoldne prehodno oslabele in ponekod ponehale. V krajih vzhodno od nas bo popoldne lahko nekaj sonca. 

Ponoči se bodo padavine spet nekoliko okrepile. Po nižinah bo večinoma deževalo. Na severu bo meja sneženja na nadmorski višini okoli 600 metrov, občasno pa lahko tudi nižje. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 3, na Primorskem od 8 do 11 stopinj Celzija, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso).

Jutri bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo pogostejše v zahodni polovici Slovenije. Na severu bo sprva tudi po nižinah lahko snežilo, čez dan pa se bo meja sneženja začela dvigovati. Na Primorskem in deloma Notranjskem bo pihal veter južnih smeri. Popoldanske temperature bodo od 1 do 8, na Primorskem od 11 do 14 stopinj Celzija.

V nedeljo bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. Ob močnejših padavinah lahko sneži do nižin. V ponedeljek kaže na suho vreme. V notranjosti bo zjutraj in dopoldne precej nizke oblačnosti. Popoldne se bo delno razjasnilo. V torek kaže na dokaj jasno vreme z mrzlim jutrom.

Kakšno bo vreme od 30. novembra do 5. decembra

Od prihodnjega torka do prihodnje nedelje bodo naši kraji na prehodu med obsežnim anticiklonom, ki se iznad Atlantika razteza nad jugozahodno Evropo ter naše kraje in Balkan, ter obsežnim ciklonskim območjem nad severno in delom vzhodne Evrope. V višinah bodo prevladovali močni severni in zahodni vetrovi s katerimi bodo čez Evropo občasno potovale vremenske motnje. Ciklonsko območje bo z vremensko fronto na naše kraje vplivalo predvidoma v četrtek, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso).

V torek in sredo kaže na deloma jasno vreme, zjutraj bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Torkovo jutro bo mrzlo, v večjem delu države med -5 in 0, v Alpskih dolinah s snežno odejo pa bo jutranja temperatura okoli -10. Čez dan se bo večinoma ogrelo do okoli 5 stopinj Celzija. V sredo bo zapihal jugozahodni veter, malce topleje bo. V četrtek kaže na bolj oblačno vreme z nekaj dežja, v Alpskih dolinah pa bo lahko snežilo do nižin. Od petka do nedelje kaže na suho vreme, jutranje temperature bodo spet pod 0, čez dan pa se bo ogrelo do okoli 5 stopinj Celzija.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!