Pred nami sončen in topel konec tedna

Slovenija 11. Jun 202201:00 > 07:35 0 komentarjev
Maribor
PROFIMEDIA

Danes bo sončno in topleje. Veter bo oslabel. Jutri bo vreme pretežno jasno.

Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 16, na Primorskem do 18 stopinj Celzija. Čez dan bo pretežno jasno, na nebu nekaj plitve kopaste oblačnosti. Ponekod bo še pihal severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na Primorskem do 30 stopinj Celzija.

V nedeljo bo pretežno jasno in še nekoliko topleje. V ponedeljek bo sončno, popoldne bodo predvsem v severni Sloveniji krajevne plohe in nevihte. V torek bo verjetnost za padavine majhna, napovedujejo na Agenciji za okolje.

Kakšno bo vreme od 14. do 19. junija?

Naši kraji bodo v šibkem območju visokega zračnega tlaka, v višinah bodo prevladovali vetrovi severozahodnih smeri. Vremenske motnje bodo proti vzhodu večinoma potovale severno od nas. Od torka do nedelje bo prevladovalo sončno in suho vreme. Predvsem v alpskem svetu niso izključene krajevne plohe in nevihte, drugje pa bo verjetnost za padavine majhna. Ta se nekoliko poveča le v četrtek. Vse bolj bo tudi toplo. Najvišje dnevne temperature bodo po nižinah okoli 30 stopinj Celzija. Ob koncu tedna se poveča možnost tudi za vročinski val.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!