Sončno vreme se bo nadaljevalo, popoldne možne plohe in nevihte

Slovenija 29. Maj 202301:00
Ljubljana
PROFIMEDIA

V ponedeljek bo pretežno jasno. Popoldne bo nastalo nekaj ploh in neviht.

Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 13, na Primorskem okoli 16 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Čez dan bo povečini sončno. Popoldne in zvečer lahko nastane kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 26, na Goriškem do 28 stopinj Celzija.

V torek bo deloma sončno, popoldne in zvečer bo nastalo nekaj ploh ali neviht, ki se bodo ponekod zavlekle tudi v noč na sredo. V sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, pojavljale se bodo plohe in nevihte. Še bo pihal vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. V četrtek bo večinoma sončno, sredi dneva in popoldne bo nastalo nekaj ploh in neviht.

Kakšno bo vreme med 31. majem in 6. junijem?

Nad vzhodno in delom srednje Evrope, Balkanom in Sredozemljem bo območje enakomernega zračnega tlaka. V spodnjih plasteh ozračja bo prevladoval vzhodni veter.

Od srede do ponedeljka bo povečini sončno. Popoldne ali zvečer bodo nastale le posamezne plohe ali nevihte. Najvišja dnevna temperatura se bo gibala okoli 25 stopinj Celzija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.