Zadnji dve postaji brezplačna vožnja z mestnim avtobusom do Mariborskega otoka

Slovenija 11. Avg 202214:59 0 komentarjev
maribor
PROFIMEDIA

Mestna občina Maribor bo v obdobju do konca poletja zagotovila ljudem lažji dostop do kopališča na Mariborskem otoku brez osebnega avtomobila. Kot so danes sporočili z občine, je župan Saša Arsenovič sprejel odločitev, da bo prevoz z mestnimi avtobusi na liniji 8 od krožišča na Gosposvetski cesti do Mariborskega otoka brezplačen.

Potniki se bodo tako lahko od petka do zaključka šolskih počitnic oziroma konca odprtja kopališča vozili brezplačno zadnji dve postaji avtobusne linije 8 do Mariborskega otoka in nazaj.

“V času visokih poletnih temperatur je osvežitev na zunanjem mestnem kopališču še kako dobrodošla, zato na Mariborskem otoku beležimo zelo visok obisk obiskovalcev,” so v današnjem sporočilu za javnost zapisali na občini.

Zaradi velikega števila obiskovalcev je pred kopališčem tudi veliko avtomobilov. Na občini pozivajo ljudi, naj raje parkirajo svoja vozila v mestu in se nato odpravijo na kopališče z javnim prevozom ali peš.

“Vozniki lahko avtomobile pustijo na parkirišču ob Koroški cesti pri študentskih domovih. Na predlog krajevne skupnosti Kamnica je tudi dogovorjeno, da je parkiranje na parkirišču pri pokopališču Kamnica neomejeno ob sobotah, nedeljah in praznikih, med delovniki pa je omejeno brezplačno parkiranje do 120 minut,” pojasnjujejo na občini.

Spomnili so, da je na Gosposvetski, pri trgovini Lidl, tudi postajališče sistema za izposojo koles Mbajk, od koder je kratek sprehod do Mariborskega otoka mimo Koblerjevega zaliva.

Na Mariborskem otoku je po navedbah občine možno parkirati motorna vozila le na desni strani pred mostom, kjer sta zagotovljeni tudi dve parkirni mesti za invalide. Parkirna mesta so zagotovljena enoslednim motornim vozilom, na samem Mariborskem otoku so stojala za kolesa.

Parkiranje pa je prepovedano ob vozišču in na zelenici pred mostom. “Območje leži na posebej zavarovanem območju iz okoljevarstvenega vidika in je skladno s tem potrebno tudi ustrezno zaščitno ravnati, omejene so dejavnosti in posegi v prostor. Gre za najožje vodovarstveno območje po Uredbi o vodovarstvenem območju za vodno telo vodonosnikov Ruš, Vrbanskega platoja, Limbuške dobrave in Dravskega polja. Takšna ureditev zagotavlja varnost vseh udeležencev v prometu in dostop intervencijskih vozil. Vse obiskovalce Mariborskega otoka prosimo, da upoštevajo prometno signalizacijo,” pravijo na občini.

V družbi Šport Maribor bodo ob dnevih, ko se pričakuje večje število obiskovalcev, poskrbeli za dodatne reditelje, ki bodo urejali in usmerjali promet na obstoječem parkirišču.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!