Akcija v Lvovu: prazni vozički v spomin na izgubljena otroška življenja

Svet 18. Mar 202214:33 > 15:16 2 komentarja
Ukrajina
Roman Baluk/REUTERS

V središče Lvova so postavili 109 praznih otroških vozičkov. Aktivisti in oblasti želijo v sklopu kampanje z imenom Cena vojne opozoriti na življenja najmlajših, ki jih je zahtevala vojna v Ukrajini.

V Lvovu v Ukrajini so s posebno akcijo opozorili na izgubljena življenja otrok, ki jih je zahtevala vojna v Ukrajini. V središču mesta, ki leži nekaj deset kilometrov stran od Poljske, so razporedili 109 praznih otroških vozičkov, ki simbolizirajo otroke, ubite v vojni, poroča BBC.

Ruska invazija na Ukrajino, ki se je začela 24. februarja, sicer ni zahtevala le otroških smrtnih žrtev, temveč so bili najmlajši v napadih tudi ranjeni. Skupno je bilo doslej ranjenih več kot 130 otrok, so sporočili z urada generalnega tožilca Ukrajine. Po evidencah tega urada je bilo v napadih poškodovanih tudi 439 šol, med katerimi jih je bilo popolnoma uničenih 63, navaja BBC.

Ukrajina Ukrajina
Roman Baluk/REUTERS
Ukrajina Ukrajina
Roman Baluk/REUTERS
Ukrajina Ukrajina
Roman Baluk/REUTERS

Medtem ko Zahod Rusijo vsakodnevno obtožuje kršitev mednarodnih pravil vojskovanja – povsem konkretno ji očitajo nediskriminatorne napade na civiliste in civilne objekte – Rusija po navedbah BBC zanika tovrstne napade in pravi, da ne cilja civilnih tarč.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje