Beograd: napadel reševalca, ker ga je prosil, da si nadene masko

Črna kronika 27. Okt 202111:49 0 komentarjev
Reševalci
PROFIMEDIA

Beograjske reševalce je danes zjutraj napadel pacient, potem ko so ga opozorili, naj si na obraz namesti masko, poroča Radio Televizija Srbije.

Zdravnica Ivana Stefanović je povedala, da so reševalno ekipo poklicali ob 4.37, napad pa se je zgodil okoli pete ure v središču Beograda.

“Pacient je kašljal, zato ga je reševalec prosil, da si na obraz nadene masko. Povedal je, da ne verjame v maske in ukrepe. Izvlekel je nož in ga napadel. K sreči se je vse dobro končalo, poklicali smo policijo, ki je ukrepala,” je navedla Stefanović.

Po njenih besedah je vodja oddelka vprašal, ali je treba poslati drugo ekipo, ker je imel bolnik bolečine v prsih, ampak je ta pomoč zavrnil.

Stefanović je opozorila, da je “treba nujno nositi maske ob prihodu reševalcev, saj v nasprotnem primeru ogrožamo zdravje zdravnikov. “Če oni zbolijo, ne bomo imeli nikogar, ki bo pomagal bolnikom.”

Beograjski podžupan Goran Vesić je povedal, da je primer pokazatelj, da se država mora boriti proti dezinformacijam in mora okrepiti epidemiološke ukrepe.

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!