Boris Johnson po Sloveniji še na dopust v Grčijo, doma pa plaz kritik

Magazin 15. Avg 202215:23 > 15:38 0 komentarjev
Boris Johnson
PROFIMEDIA

Britanskega premierja v odhodu Borisa Johnsona so ujeli pri nakupovanju hrane v supermarketu v grškem obalnem mestu Nea Makri. Ker Veliko Britanijo trenutno pesti visoka inflacija, centralna banka pa napoveduje celo recesijo, je njegovo še eno letovanje v tako kratkem času po vrnitvi iz dopusta v Sloveniji dvignilo nemalo prahu. Kritiki mu namreč očitajo, da svojega dela ne opravlja vestno.

Boris Johnson že drugič v 14 dneh dopustuje na tujem,” je brati v britanskih medijih. Po Sloveniji, ki jo je obiskal pred približno tednom dni, so britanskega premierja v odhajanju Johnsona minuli konec tedna ujeli še v Grčiji, v kraju Nea Makri blizu Aten. In sicer v supermarketu, kjer je v spremstvu varnostnikov nakupoval hrano z ženo Carrie Johnson.

Posnetek, ki ga je objavil grški spletni medij “In” prikazuje Johnsona, ki v beli srajci in suknjiču hodi po supermarketu, nabira artikle, pri tem pa odzdravlja ljudem.

Da se je Johnson po obisku Slovenije, kjer je z ženo bival v Vili Planinka in je med drugim obiskal Postojnsko jamo, odpravil še v Grčijo, se kritikom zdi sporno. Ne glede na to, da bo v začetku septembra Velika Britanija novega premierja oziroma, kot kažejo zadnje raziskave javnega mnenja, po vsej verjetnosti premierko, sedanjo ministrico za zunanje zadeve, Liz Truss, ki bo Johnsona zamenjala ne le na čelu konservativne stranke, pač pa tudi vlade.

Liz Truss
PROFIMEDIA

Kljub temu, da naj bi Johnson po pisanju nekaterih britanskih medijev iz Downinig Streeta 10 odnesel tudi že nekaj svojih stvari, njegov kabinet kritikom odgovarja, da svoje naloge odpravlja vestno.

Velika Britanija se, podobno kot preostanek Evrope, sooča z gospodarsko krizo, inflacija pa je tako visoka, da, denimo, nekateri Britanci ne zmorejo več skrbeti niti za svoje hiše ljubljenčke.

Kot navaja britanski The Telegraph, sta bila 4. avgusta, ko je britanska centralna banka naznanila, da se obrestna mera zvišuje za 0,5 odstotne točke na 1,75 odstotka, kar je največ v skoraj treh desetletjih, tako Johnson kot finančni minister Nadhim Zahawi na počitnicah na tujem. Zahawi naj bi sicer med dopustom opravljal svoje službene obveznosti.

Spomnimo, po več škandalih je Johnson v začetku julija odstopil in napovedal, da bo funkcijo vodje konservativne stranke in predsednika vlade opravljal, dokler ne bo izvoljen njegov naslednik oziroma naslednica. Kdo bo v prihodnje vodil vlado v Londonu, bo predvidoma znano 5. septembra, na strankarskih volitvah pa sta v tekmi za položaj ostala le še nekdanji minister za finance Rishi Sunak in že omenjena ministrica za zunanje zadeve Liz Truss.

Marjan Batagelj, lastnik butičnega hotela Vila Planinka, v katerem je pred kratkim z ženo dopustoval Johnson, je gosta opisal kot zelo topel in izobražen par. Po njegovih besedah je bilo njuno poročno potovanje zelo aktivno … Več pa v prspevku Batagelj o Johnsonu: Prava umetnost je bilo organizirati obisk Postojnske jame.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!