Donald Trump se želi vrniti na Facebook

Svet 19. Jan 202310:43 0 komentarjev
Donald Trump
Gaelen Morse/File Photo/REUTERS

Ekipa odvetnikov Donalda Trumpa od podjetja Meta zahteva, da mu omogoči vrnitev na Facebook. Trumpov profil je družbeno omrežje blokiralo pred dvema letoma, ko so njegovi privrženci vdrli v Kapitol.

Bivši predsednik ZDA Donald Trump je preko svojih odvetnikov zahteval, naj ga nemudoma vrnejo na družbeno omrežje Facebook, kjer so mu blokirali račun zaradi napada njegovih privržencev na kongres januarja 2021. Pismo so poslali direktorju starševskega podjetja Meta Marku Zuckerbergu in drugim direktorjem.

Poročilo o napadu na kongres: Trump namerno širil neresnice o volitvah

Tumpovi pravniki v pismu naznanjajo, da je Trumpovo črtanje s Facebooka dramatično izkrivilo javno razpravo in predstavlja namerno prizadevanje zasebnega podjetja za utišanje Trumpa. Dodali so, da se z vsakim dnem, ko Trumpa ni na Facebooku, utrjuje neprimerno vmešavanje v ameriški politični proces.

Trump na Facebooku sicer niti ni bil toliko prisoten, kot je bil na Twitterju, kjer so mu prav tako zaprli račun zaradi napada njegovih privržencev na kongres.

Novi lastnik Twitterja Elon Musk bi ga rad nazaj, vendar pa se Trump za to še ni odločil, ker želi promovirati lastni družbeni medij Resnica družbena.

Pismo Trumpovih odvetnikov ne omenja razloga, zakaj je bil izključen s Facebooka, navaja pa dejstvo, da ga je Musk povabil na Twitter in bi ga morali zato povabiti tudi na Facebook. Facebook je novembra lani, ko je Trump napovedal novo predsedniško kampanjo, sporočil, da ga ne namerava vrniti na platformo, ker ni spremenil obnašanja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!