Francija in Nemčija za sestanek s Putinom zaradi izboljšanja odnosov

Svet 24. Jun 202112:00 > 12:55 0 komentarjev
Vladimir Putin
Sputnik/Sergey Guneev/Pool via REUTERS

Francija in Nemčija sta predlagali sestanek Evropske unije in ruskega predsednika Vladimirja Putina zaradi izboljšanja medsebojnih odnosov, kar bi bil prvi takšen pogovor od leta 2014, poroča FoNet.

Ameriški predsednik Joe Biden in ruski predsednik Vladimir Putin sta se že srečala v Ženevi 16. junija, srečanje med predstavniki EU in Putinom naj bi se zgodilo v obdobju, ko sta Pariz in Berlin nezadovoljna, ker je odnos Evropske unije do Rusije v zadnjih letih usmerjen le v sankcije, poroča Reuters.

“Pogovarjati se moramo, kako izstopiti iz te negativne krivulje, vendar moramo biti enotni,” je dejal evropski diplomat in poudaril, da bi baltske države temu srečanju lahko nasprotovale.

Za zdaj še ni znano, ali bi na sestanku sodelovalo vseh 27 voditeljev članic Unije ali samo predsednica Evropske komisije Ursula von der Layen in predsednik Evropskega sveta Charles Michel.

Voditelji Evropske unije bodo na dvodnevnem srečanju v Bruslju razpravljali o novi strategiji izboljšanja vedno slabših odnosov z Rusijo.

“Nemčija in Francija sta že podali nekaj idej za razpravo v EU o Rusiji. Angela Merkel je že prej dejala, da se z Rusijo in Kitajsko na najvišji ravni ne bi smele pogovarjati  samo ZDA,” je za Reuters povedala oseba, obveščena o srečanju o Rusiji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!