Minister Šarec po Latviji obiskal še slovenske vojake na Slovaškem

Svet 19. Jul 202216:32 0 komentarjev
Marjan Šarec
Ministrstvo za obrambo/TWITTER

Minister za obrambo Marjan Šarec je obiskal pripadnike Slovenske vojske, ki v sklopu Natove misije delujejo na Slovaškem.

Po tem, ko se je v Latviji srečal s slovenskimi vojaki, ki delujejo v okviru Natove misije Okrepljena prednja prisotnost  (Enhanced Forward Presence – eFP), je minister za obrambo Marjan Šarec obiskal še pripadnike Slovenske vojske na Slovaškem, so sporočili z ministrstva za obrambo.

Kot smo že pisali, je 101 pripadnik Slovenske vojske na Slovaško odpotoval pred tedni. Kontingent Slovenske vojske tam deluje v okviru Natove misije Aktivnosti okrepljene pozornosti (Enhanced Vigilance Activities – eVA). Kontingentu poveljuje major Franc Klemen, kontingent pa sodeluje pri izvajanju “mirnodobnih aktivnosti, v sklopu aktivnosti za zagotavljanje in vzdrževanje pripravljenosti v podporo celoviti in okrepljeni odvračalni ter obrambni drži zavezništva”. Poleg Slovenije v misiji pod češkim poveljstvom sodelujejo še Nemčija in ZDA.

Šarec je ob obisku poudaril, da je opremljenost Slovenske vojske ključna za njeno uspešnost in izvajanje nalog, so sporočili z ministrstva za obrambo. “Slovensko vojsko bomo v bodoče opremljali v skladu s pričakovanji in zahtevami. Zagotovo nihče ne misli pošiljati vojakov brez opreme bodisi v tujino bodisi na domača tla,” je sporočil. Kot ključno nalogo je opredelil “smotrnost in porabljanje denarja za prave stvari”.

Ob obisku baze Lešt’ na Slovaškem se je ministru Šarcu pridružil slovaški minister za obrambo Jaroslav Nad’, so še sporočili z ministrstva za obrambo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!